Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

UNDER 30 MIN | Medel

Apelsin- och paprikasallad

Apelsin- och paprikasallad är en lite oväntad sallad med jordnötter och rödlök som piggar upp i både färg och smak bredvid till exempel rökt eller stekt kött.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Skölj, kärna ur och strimla paprikorna. Skala och skär apelsinerna i bitar. Skala och finhacka rödlöken.
  2. Blanda paprika, apelsiner och rödlök i en skål. Strö över jordnötterna.
  3. Skaka samman ingredienserna till dressingen och häll den över salladen. Servera som förrätt med bröd eller som tillbehör till rökt eller stekt kött.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 1 gul paprika
  • 1 grön paprika
  • 2 apelsiner
  • 1 liten rödlök
  • 1/2 dl jordnötter
Dressing
  • saft från 1 apelsin
  • 2 msk olja
  • 1/2 krm mald ingefära
  • 2 krm salt
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Energi 1050 kJ / 250 kCal
Fett: 11 g
Läs mer om näringsvärden

Just nu sprids bluffmeddelanden om presentkort som ser ut att komma från ICA. Läs mer