Ansjovissås | Recept ICA.se

Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

15 MIN | Enkel

Ansjovissås

En superenkel sås för att piffa till en enkel sallad eller fiskrätt. Crème fraiche, vitlök och persilja blir tillsammans med ansjovisen utsökt och mild och går dessutom fort att laga.

Detta är ett recept från Buffé nr 8, 1997
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Rör ihop crème fraichen med pressad vitlök, hackade ansjovisfiléer och persilja.
  2. Smaka av med salt och peppar och låt stå och dra några timmar.

För alla

Fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: välj laktosfri crème fraiche.
Gör mjölkproteinfri: byt ut crème fraiche mot iMat fraiche (innehåller havre) eller Sour Supreme (innehåller soja).

Ingredienser

Portioner: 4
  • 2 dl crème fraiche
  • 1 vitlöksklyfta
  • 8 ansjovisfiléer
  • 3 msk hackad persilja
  • salt och peppar
Lägg till i inköpslistan