Ansjovissås

Betyg 0 av 5.
0 personer har röstat
0
Ansjovissås

En superenkel sås för att piffa till en enkel sallad eller fiskrätt. Crème fraiche, vitlök och persilja blir tillsammans med ansjovisen utsökt och mild och går dessutom fort att laga.

Ett recept från:
Buffé nr 8, 1997

Ansjovissås

Ingredienser

4 portioner
2 dl  crème fraiche
1   vitlöksklyfta
8   ansjovisfiléer
3 msk  hackad persilja
salt och peppar

För alla

Fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: välj laktosfri crème fraiche.
Gör mjölkproteinfri: byt ut crème fraiche mot iMat fraiche (innehåller havre) eller Sour Supreme (innehåller soja).

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 0 av 5.
0 personer har röstat

Kommentarer

Testa liknande recept

Potatis- och prästostrulle med ansjovis
Betyg 3.1 av 5.
37 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Halstrad röding med dill- och ansjovissås
Betyg 2.9 av 5.
22 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Rostad mandelpotatis med ansjovis
Betyg 2 av 5.
2 personer har röstat
Under 60 min att tillaga
"Gumröra" på kavring
Betyg 3.7 av 5.
3 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Sås till gravad lax
Betyg 3.9 av 5.
9 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Senapskräm
Betyg 2.7 av 5.
40 personer har röstat
Under 15 min att tillaga