Anisgranité med hallon

Betyg 3 av 5.
3 personer har röstat
0
Anisgranité med hallon

Bjud på en fräsch slush genom att följa detta recept på anisgranité med hallon. Blanda ihop ingredienserna till anisgranitén, som får sin smak av söt hallonlikör, och frys över natten. Raspa granitén till en god ismassa och servera varvat med hallon.

Ett recept från:
Buffé nr 7, 2001

Anisgranité med hallon

Ingredienser

4 portioner
5 dl  vatten
250 g  socker
5 g  anisfrö
1/2 dl  hallonlikör
200 g  hallon

Gör så här

OBS! Livsmedelsverket rekommenderar att man kokar frysta hallon av utländskt ursprung. Bären kan nämligen bära på ett virus som orsakar vinterkräksjuka. Det är däremot ingen fara om du använder frysta hallon plockade i Sverige, därför rekommenderar vi att använda svenska hallon till detta recept.

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 3 av 5.
3 personer har röstat

Kommentarer

Testa liknande recept

Bärdröm
Betyg 0 av 5.
0 personer har röstat
Under 15 min att tillaga
Marängparfait med hallon och choklad
Betyg 3.9 av 5.
18 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Champagnesorbet med mynta
Betyg 3.8 av 5.
9 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Hallonglass med pistagenötter
Betyg 3.8 av 5.
5 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Chokladmousse med glass
Betyg 2.8 av 5.
236 personer har röstat
Under 60 min att tillaga
Clementingranité med lagerblad
Betyg 3 av 5.
5 personer har röstat
Över 60 min att tillaga