Anisgranité med hallon | Recept ICA.se

Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

1-4 TIM | Medel

Anisgranité med hallon

Bjud på en fräsch slush genom att följa detta recept på anisgranité med hallon. Blanda ihop ingredienserna till anisgranitén, som får sin smak av söt hallonlikör, och frys över natten. Raspa granitén till en god ismassa och servera varvat med hallon.

Detta är ett recept från Buffé nr 7, 2001
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Koka upp vatten, socker och anisfrö. Ta från värmen. Låt stå i ca 1 timme.
  2. Sila av aniskoket. Blanda i likör. Häll upp i en sköljd avlång form. Ställ i frysen över natten.
  3. Vid servering, skrapa granitén till en isig massa. Servera i vinglas varvat med hallon. Toppa gärna med ett myntablad eller ett flarn av något slag.

OBS! Livsmedelsverket rekommenderar att man kokar frysta hallon av utländskt ursprung. Bären kan nämligen bära på ett virus som orsakar vinterkräksjuka. Det är däremot ingen fara om du använder frysta hallon plockade i Sverige, därför rekommenderar vi att använda svenska hallon till detta recept.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 5 dl vatten
  • 250 g socker
  • 5 g anisfrö
  • 1/2 dl hallonlikör
  • 200 g hallon
Lägg till i inköpslistan