Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

UNDER 15 MIN | Enkel

Hallondrink

En trevlig somrig hallondrink som är perfekt att servera som välkomstdrink på grillfesten. Hallondrinken är söt och svalkande och väldigt elegant, speciellt när den serveras i vackra glas.

Detta är ett recept från Buffé nr 6, 2005
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 1 glas portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Mixa väl färska hallon (eller frysta som fått tina) med Bacardi Razz (rom med hallonsmak), hallonlikör, sockerlag, och pressad lime.
  2. Lägg krossad is i ett Martiniglas. Häll på drinken och toppa med några hallon.

För alla

Fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.

OBS! Livsmedelsverket rekommenderar att man kokar frysta hallon av utländskt ursprung. Bären kan nämligen bära på ett virus som orsakar vinterkräksjuka. Det är däremot ingen fara om du använder frysta hallon plockade i Sverige, därför rekommenderar vi att använda svenska hallon till detta recept.

Tips

Tina 250 g djupfrysta hallon sakta i en kastrull med tätslutande lock. När hallonen tinat, höj värmen och koka upp hallonen. Skeda upp de uppkokta hallonen i en iskubsform, lägg på plastfilm, låt hallonen svalna och frys in. Mixa de frysta hallonkuberna enligt receptet.

Ingredienser

Portioner: 1 glas
  • 15 färska/frysta hallon
  • 4 cl Bacardi razz (rom med hallonsmak)
  • 1 cl hallonlikör
  • 1/2 cl sockerlag
  • 1/2 pressad lime
Lägg till i inköpslistan

Just nu sprids bluffmeddelanden om presentkort som ser ut att komma från ICA. Läs mer