Hallondrink
En trevlig somrig hallondrink som är perfekt att servera som välkomstdrink på grillfesten. Hallondrinken är söt och svalkande och väldigt elegant, speciellt när den serveras i vackra glas.
Ett recept från:
Buffé nr 6, 2005
Ingredienser
1 glas
15 färska/frysta hallon
4 cl Bacardi razz (rom med hallonsmak)
1 cl hallonlikör
1/2 cl sockerlag
1/2 pressad lime
För alla
Fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.
OBS! Livsmedelsverket rekommenderar att man kokar frysta hallon av utländskt ursprung. Bären kan nämligen bära på ett virus som orsakar vinterkräksjuka. Det är däremot ingen fara om du använder frysta hallon plockade i Sverige, därför rekommenderar vi att använda svenska hallon till detta recept.
Gör så här
Tips
Tina 250 g djupfrysta hallon sakta i en kastrull med tätslutande lock.
När hallonen tinat, höj värmen och koka upp hallonen.
Skeda upp de uppkokta hallonen i en iskubsform, lägg på plastfilm, låt hallonen svalna och frys in.
Mixa de frysta hallonkuberna enligt receptet.
Har du lagat receptet?
Kommentar
Det mest läskande en varm sommardag man kan tänka sig! Jag lovar.Juntan instämmer 100%
Birgit
2006-09-01