Anisgranité med hallon

Betyg 3 av 5.3 personer har röstat
Receptet har 0 kommentarer
Anisgranité med hallon

Bjud på en fräsch slush genom att följa detta recept på anisgranité med hallon. Blanda ihop ingredienserna till anisgranitén, som får sin smak av söt hallonlikör, och frys över natten. Raspa granitén till en god ismassa och servera varvat med hallon.

Ett recept från:
Buffé nr 7, 2001

En tom tallrik med bestick och en grön kvist

Ingredienser

4 portioner
5 dl vatten
250 g socker
5 g anisfrö
1/2 dl hallonlikör
200 g hallon

Gör så här

01:00:00
OBS! Livsmedelsverket rekommenderar att man kokar frysta hallon av utländskt ursprung. Bären kan nämligen bära på ett virus som orsakar vinterkräksjuka. Det är däremot ingen fara om du använder frysta hallon plockade i Sverige, därför rekommenderar vi att använda svenska hallon till detta recept.

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Kommentarer

Testa liknande recept

  • Marängparfait med hallon och choklad
    Betyg 3.9 av 5.18 personer har röstat
    Receptet har 10 kommentarer
    Receptet tar Över 60 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Kvargmousse med hallongranité
    Betyg 3.2 av 5.5 personer har röstat
    Receptet har 0 kommentarer
    Receptet tar Över 60 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Chokladmousse med glass
    Betyg 2.8 av 5.236 personer har röstat
    Receptet har 1 kommentarer
    Receptet tar Under 60 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Champagnegranité
    Betyg 3 av 5.33 personer har röstat
    Receptet har 0 kommentarer
    Receptet tar Över 60 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Drink på pinne
    Betyg 2.8 av 5.40 personer har röstat
    Receptet har 0 kommentarer
    Receptet tar Över 60 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Champagnesorbet med mynta
    Betyg 3.9 av 5.10 personer har röstat
    Receptet har 7 kommentarer
    Receptet tar Över 60 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad