Änglamat

Betyg 3.8 av 5.12 personer har röstat
Receptet har 2 kommentarer
Änglamat

Kombinationen av sött bröd i mjölk, len grädde och syrliga lingon eller andra bär är det som gör änglamaten till en klassiker bland husmansdesserter. Det spelar ingen roll vilka söta skorpor, vetebullar eller kakor du använder dig av – ta dem som finns hemma helt enkelt!

Ett recept från:
Buffé nr 4, 2017

Änglamat

Ingredienser

4 portioner
1 1/2 dl vispgrädde
8 småkakor (t ex drömmar)
2 msk mjölk (3%)
1 1/2 dl färska eller frysta, tinade lingon
jordgubbar till garnering

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Kommentarer

2 st
  • Älskar Ängamat, smakar barndom

    Maria

  • Min/mammas version: kaksmulor, sylt och vispgrädde serveras i stor härlig glasstrut!

    Agneta

Näringsvärde per portion

Energi1093 KJ / 262 kCal
Fett20 g
Salt0.15 g
Kolhydrater19 g
Protein2 g

Testa liknande recept

  • Strutar med lingongrädde
    Betyg 3.4 av 5.7 personer har röstat
    Receptet har 1 kommentarer
    Receptet tar Under 15 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Renköttsrulle
    Betyg 2.6 av 5.21 personer har röstat
    Receptet har 0 kommentarer
    Receptet tar Under 45 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad