Älgkorv med krämig potatis och ärter

3
0 Klimatsmart
Älgkorv med krämig potatis och ärter

Stekt älgkorv serveras här med krämig potatis. Ett snabbt och enkelt sätt att få härligt krämig potatis är att vända ner lite smaksatt crème fraiche över den kokta potatisen, samt lite färsk hackad persilja. Smaklig spis önskar vi!

Skriv ut

Ett recept från:
ICAs matkasse v 45 2020

Älgkorv med krämig potatis och ärter

Ingredienser

2 portioner
450 g
potatis
1/2
ask färsk persilja (à 20 g)
300 g
korv (gärna älgkorv)
2 tsk
olja
1 dl
crème fraiche (gärna cheddar & karamelliserad lök)
1/2
förp gröna ärtor

För alla

Kontrollera noga innehållet i korven.
Fri från gluten och ägg. Innehåller laktos och mjölkprotein.

Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

3

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi 2898 KJ / 693 kCal
Fett 46 g
Salt 0.6 g
Kolhydrater 38 g
Protein 28 g
Läs mer om näringsvärden

Klimatguide

0 - 0,5 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om klimatguiden

Testa liknande recept