UNDER 30 MIN | Medel

Älgkorv med krämig potatis och ärter

Stekt älgkorv serveras här med krämig potatis. Ett snabbt och enkelt sätt att få härligt krämig potatis är att vända ner lite smaksatt crème fraiche över den kokta potatisen, samt lite färsk hackad persilja. Smaklig spis önskar vi!

Detta är ett recept från ICAs matkasse v 34, 2020
Till matkassen

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 2 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Tina ärterna.
  2. Koka potatisen.
  3. Hacka persiljan.
  4. Stek korven i oljan i en stekpanna, ca 10 minuter runt om.
  5. Häll av potatisen. Dela den i mindre bitar och blanda potatisen med crème fraiche och persilja.
  6. Servera potatisen med korv och ärtor.

För alla

Kontrollera noga innehållet i korven.
Fri från gluten och ägg. Innehåller laktos och mjölkprotein.

Ingredienser

Portioner: 2
  • 450 g potatis
  • 1/2 ask färsk persilja (à 20 g)
  • 300 g korv (gärna älgkorv)
  • 2 tsk olja
  • 1 dl crème fraiche (gärna cheddar & karamelliserad lök)
  • 1/2 förp gröna ärter

Näringsvärde
Per portion

Energi 2898 kJ / 693 kCal

Klimatguide

0 - 0,5 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om våra klimatguidade recept