Älgfilé med vinbärssås

Betyg 2.9 av 5.
111 personer har röstat
0
Älgfilé med vinbärssås

Ett smarrigt och mättande middagsalternativ med smak av vilt. Servera stekt älgfilé tillsammans med polenta, grönsaker och en härlig vinbärssås. Supergott!

Ett recept från:
Buffé nr 8, 2001

Älgfilé med vinbärssås

Ingredienser

4 portioner
800 g  älgfilé eller oxfilé

Vinbärssås

1 msk  socker
6 dl  viltbuljong eller köttbuljong (tärning eller fond + vatten)
2 dl  rödvin
1 dl  svarta vinbär
2   kanelstänger
1   nypa timjan
3   enbär
2 msk  smör
3 msk  majsstärkelse

Polenta

6 dl  vatten
25 - 50 g  smör
2 dl  polentagryn
salt och peppar

Grönsaker

125 g  broccoli
1   gul paprika
1   liten rödlök
1   morot
2 msk  olivolja

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 2.9 av 5.
111 personer har röstat

Kommentarer

Testa liknande recept

Rårörd vinbärssylt
Betyg 3.7 av 5.
15 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Vinbärssylt
Betyg 4.5 av 5.
4 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Rödvinbärssaft
Betyg 4.5 av 5.
146 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Svartvinbärssylt med nektarin och vanilj
Betyg 4.4 av 5.
35 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Svartvinbärssaft
Betyg 3.3 av 5.
41 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Sommar i Skinnarbo
Betyg 3.3 av 5.
9 personer har röstat
Under 15 min att tillaga