Älgfilé med vinbärssås

111
0
Älgfilé med vinbärssås

Ett smarrigt och mättande middagsalternativ med smak av vilt. Servera stekt älgfilé tillsammans med polenta, grönsaker och en härlig vinbärssås. Supergott!

Ett recept från:
Buffé nr 8, 2001

Älgfilé med vinbärssås

Ingredienser

4 portioner
800 g älgfilé eller oxfilé

Vinbärssås

1 msk socker
6 dl viltbuljong eller köttbuljong (tärning eller fond + vatten)
2 dl rödvin
1 dl svarta vinbär
2 kanelstänger
1 nypa timjan
3 enbär
2 msk smör
3 msk majsstärkelse

Polenta

6 dl vatten
25 - 50 g smör
2 dl polentagryn
salt och peppar

Grönsaker

125 g broccoli
1 gul paprika
1 liten rödlök
1 morot
2 msk olivolja

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

111

Kommentarer

Testa liknande recept

Vinbärsgelé
Rårörd vinbärssylt
Rödvinbärssaft
Svartvinbärssaft
Svart vinbärssaft
Sommar i Skinnarbo