Älgfilé med vinbärssås

Betyg 2.9 av 5.
111 personer har röstat
0
Älgfilé med vinbärssås

Ett smarrigt och mättande middagsalternativ med smak av vilt. Servera stekt älgfilé tillsammans med polenta, grönsaker och en härlig vinbärssås. Supergott!

Ett recept från:
Buffé nr 8, 2001

Älgfilé med vinbärssås

Ingredienser

4 portioner
800 g  älgfilé eller oxfilé

Vinbärssås

1 msk  socker
6 dl  viltbuljong eller köttbuljong (tärning eller fond + vatten)
2 dl  rödvin
1 dl  svarta vinbär
2   kanelstänger
1   nypa timjan
3   enbär
2 msk  smör
3 msk  majsstärkelse

Polenta

6 dl  vatten
25 - 50 g  smör
2 dl  polentagryn
salt och peppar

Grönsaker

125 g  broccoli
1   gul paprika
1   liten rödlök
1   morot
2 msk  olivolja

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 2.9 av 5.
111 personer har röstat

Kommentarer

Testa liknande recept

Svartvinbärssylt med nektarin och vanilj
Betyg 4.4 av 5.
35 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Marmelad på röda vinbär
Betyg 4.4 av 5.
91 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Röd vinbärspaj
Betyg 3.8 av 5.
139 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Polentakaka med röda bär och lönnsirap
Betyg 3 av 5.
2 personer har röstat
Under 60 min att tillaga
Varm äppel och vinbärsmust med limeblad, vanilj och kanel
Betyg 3.4 av 5.
75 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Kokosgratinerad frukt
Betyg 4 av 5.
3 personer har röstat
Under 30 min att tillaga