Akaciasallad i wok | Recept ICA.se

Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

30 MIN | Medel

Akaciasallad i wok

Akaciasallad i wok är en massa läckra frukter som fräses i en stekpanna. Fruktsalladen passar till efterrätt eller som ett fräscht snacks mitt på dagen.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Skala och skiva kiwin. Skala och skär apelsinerna i grova tärningar. Ta bort kärnorna. Dela och kärna ur druvorna. Skölj och skär päron och äpplen i klyftor eller bitar. Skär bort kärnhusen. Skala och skiva bananerna.
  2. Hetta upp en wok eller stor stekpanna. Låt smöret smälta och få lite färg. Fräs först äpple och päron helt lätt. Tillsätt därefter apelsin, kiwi, banan och vindruvor.
  3. Ta pannan från värmen och ringla över honungen blandad med pressad citron eller likör och rör om. Servera med en klick crème fraiche eller matlagnigsyoghurt.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 3 kiwi
  • 2 apelsiner eller dubbelt så många småcitrus
  • ca 20 blå vindruvor
  • 2 päron
  • 2 äpplen
  • 2 bananer
  • 2 msk smör
  • 1/2 dl akaciahonung
  • saft av 1/2 citron eller fruktlikör (saft av 1/2 citron motsvarar ett par msk fruktlikör)
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Energi 1180 kJ / 280 kCal
Fett: 10 g
Läs mer om näringsvärden