Agliata | Recept ICA.se

Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

15 MIN | Medel

Agliata

Agliataröran är det perfekta sättet för dig att förgylla din fiskrätt. Du mixar snabbt ihop vitlöksklyftor, bröd och rödvinsvinäger tillsammans med en högklassig olivolja. Resultatet blir gudomligt!

Detta är ett recept från Buffé nr 9, 2008
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Mixa vitlöksklyftor tillsammans med bröd och rödvinsvinäger till en slät kräm.
  2. Ringla i olivolja av god kvalitet samtidigt som du rör runt. Servera till kokt fisk och kokta grönsaker.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 6 vitlöksklyftor
  • 2 msk inkråm från dagsgammalt bröd
  • 1 msk rödvinsvinäger
  • 1 dl god olivolja
Lägg till i inköpslistan