Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

UNDER 30 MIN | Medel

Äggsallad på kex med krispig anjovis

Perfekt sallad att bjuda gästerna på till förrätt- och den går på ett kick att svänga ihop! Klicka den härliga äggsalladen med fransk senap på små knäckekex och toppa med krispig ansjovis- klart för servering!

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 10 st portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Grovhacka de hårdkokta äggen och blanda med den hackade selleristjälken, majonnäs och fransk senap. Smaka av med salt och peppar.
  2. Smet: Blanda vetemjöl, vitt vin, salt och peppar till en slät smet.
  3. Låt ansjovisarna rinna av. Hetta upp matolja i en stekpanna. Doppa ansjovisarna i mjölsmeten och stek dem frasiga i oljan. Låt rinna av
    på ett hushållspapper.
  4. Klicka äggsalladen på små knäckekex och toppa med krispig ansjovis.

Ingredienser

Portioner: 10 st
  • 3 hårdkokta ägg
  • 1 finhackad selleristjälk
  • 2 msk majonäs
  • 2 tsk fransk senap
  • salt och peppar
  • 8 små ansjovisar
  • 3 msk matolja
  • 10 kex av knäckebrödstyp
Smet
  • 1/2 dl vetemjöl
  • 1/2 dl vitt vin
  • 2 krm peppar
  • 2 krm salt
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Energi 590 kJ / 141 kCal
Läs mer om näringsvärden

Just nu sprids bluffmeddelanden om presentkort som ser ut att komma från ICA. Läs mer