Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

UNDER 30 MIN | Medel

Äggröra med kallrökt lax

Förtjusande äggröra med vispgrädde, smör och tryffelolja. Stek på svag värme och servera med kallrökt lax och dill eller persilja. Äggröra med kallrökt lax passar bra som förrätt.

Detta är ett recept från Buffé nr 3, 2006
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Vispa ihop ägg, vispgrädde och salt. Smaksätt med några droppar tryffelolja.
  2. Smält smör i en panna och rör ner äggsmeten. Rör i bottnen med en träspade hela tiden så blir den storflockig och härlig. Kom ihåg att steka på svag värme så äggröran inte tar färg eller blir för hård.
  3. Servera med två skivor kallrökt lax per person samt lite dill eller persilja.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 8 ägg
  • 2 dl vispgrädde
  • 1/2 tsk salt
  • några droppar tryffelolja
  • 2 msk smör
  • 8 skivor kallrökt lax
  • dill eller persilja
Lägg till i inköpslistan

Just nu sprids bluffmeddelanden om presentkort som ser ut att komma från ICA. Läs mer