"Äggost" med björnbärskompott

Betyg 4.1 av 5.11 personer har röstat
Receptet har 2 kommentarer
"Äggost" med björnbärskompott

Ett tjusigt recept på äggost att servera till efterrätt. Desserten är Bohusläns moderna landskapsrätt och du gör den av bland annat björnbär, lime, pistagenötter, ägg och mascarponeost. Mums!

Ett recept från:
Buffé nr 10, 2010

"Äggost" med björnbärskompott

Ingredienser

6 portioner
1 paket frysta björnbär (à 250 g)
1/2 dl farinsocker
1 lime (pressad juice)
1 msk majsstärkelse (Maizena)
1/2 dl kallt vatten
3 1/2 msk hackade pistagenötter

Äggost

2 ägg
1 msk florsocker
1 msk vaniljsocker
250 g mascarponeost
1 lime (rivet skal)

Gör så här

00:03:00
00:02:00

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Kommentarer

2 st
  • Väldigt gott och enkelt att göra. Har smakat traditionell äggost men det är inte värt mödan att göra en riktig, denna är minst lika god!

    Sofia

  • Det ser jättesmarrigt ut! :-) Men - det där är INTE bohuslänsk äggost. Inte. /Helena, som vet hur man faktiskt gör en äggost

    Helena

Testa liknande recept

Björnbärsmarmelad med lakrits
Betyg 4.6 av 5.61 personer har röstat
Receptet har 15 kommentarer
Receptet tar Under 30 min att tillaga
Receptet har Medel svårighetsgrad
Lyxig chokladkaka med sommarbär
Betyg 3.4 av 5.173 personer har röstat
Receptet har 10 kommentarer
Receptet tar Över 60 min att tillaga
Receptet har Medel svårighetsgrad
Björnbärssill på tångknäcke
Betyg 4.5 av 5.2 personer har röstat
Receptet har 1 kommentarer
Receptet tar Över 60 min att tillaga
Receptet har Medel svårighetsgrad
Björnbärssylt med gin
Betyg 4.4 av 5.14 personer har röstat
Receptet har 1 kommentarer
Receptet tar Under 45 min att tillaga
Receptet har Medel svårighetsgrad
Blandbärssaft
Betyg 2.2 av 5.33 personer har röstat
Receptet har 0 kommentarer
Receptet tar Över 60 min att tillaga
Receptet har Medel svårighetsgrad
Rårörda björnbär
Betyg 5 av 5.1 personer har röstat
Receptet har 1 kommentarer
Receptet tar Under 15 min att tillaga
Receptet har Enkel svårighetsgrad