Mumsig äggost på klassiskt recept. Gräddfilen gör osten härligt syrlig och kompletterar den söta mjölken fint. Servera äggosten kyld med lite färska bär eller med din favoritsylt.
Ingredienser
8 portioner
6
ägg
5
dl
gräddfil
3
l
mjölk
1/2
dl
socker
Till servering
sylt
bär
Gör så här
Tips
Vasslan går bra att använda som degspad till matbröd.
Har du lagat receptet?
Historik (0)
Vad tyckte du om receptet?
27
10 st
Kommentarer
Dennis
2022-12-19
Hur länge håller denna efter den är färdig ?
Redaktionen ICAse
2022-12-21
Hej Dennis! Den håller i minst 2-3 dagar. Som med all hemlagat mat så är bästa tipset att titta, lukta och smaka för att avgöra hållbarheten. Hoppas att du gillar receptet! Hälsningar Elina
Gunnel
2021-08-17
Jag bakar bullar på vasslen.Supergoda.
Ellinor
2020-12-23
Supergod! Hade ingen gräddfil hemma så tog filmjölk och créme fraiche istället. Använde enbart laktosfria produkter.
Kommentarer
Dennis
2022-12-19Hur länge håller denna efter den är färdig ?
Redaktionen ICAse
2022-12-21Hej Dennis! Den håller i minst 2-3 dagar. Som med all hemlagat mat så är bästa tipset att titta, lukta och smaka för att avgöra hållbarheten. Hoppas att du gillar receptet! Hälsningar Elina
Gunnel
2021-08-17Jag bakar bullar på vasslen.Supergoda.
Ellinor
2020-12-23Supergod! Hade ingen gräddfil hemma så tog filmjölk och créme fraiche istället. Använde enbart laktosfria produkter.