Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

1-4 TIM | Medel

Äggost från Bohuslän

Mumsig äggost på klassiskt recept. Gräddfilen gör osten härligt syrlig och kompletterar den söta mjölken fint. Servera äggosten kyld med lite färska bär eller med din favoritsylt.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 8 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Blanda äggen med gräddfilen i en gryta. Tillsätt mjölken.
  2. Värm blandningen försiktigt under omrörning tills den grynat sig.
  3. Ta grytan åt sidan och låt stå ca 10 min.
  4. Ta upp ostmassan med en hålslev och varva den med sockret i en form med små hål i botten.
  5. Låt äggosten stå kallt ca 6 tim tills all vassle runnit bort.
  6. Stjälp upp äggosten på ett serveringsfat och servera med sylt eller bär.

Tips

Vasslan går bra att använda som degspad till matbröd.

Ingredienser

Portioner: 8
  • 6 ägg
  • 5 dl gräddfil
  • 3 l mjölk
  • 1/2 dl socker
Till servering
  • ev sylt
  • ev bär
Lägg till i inköpslistan