Äggost från Bohuslän
Mumsig äggost på klassiskt recept. Gräddfilen gör osten härligt syrlig och kompletterar den söta mjölken fint. Servera äggosten kyld med lite färska bär eller med din favoritsylt.
Ingredienser
8 portioner
6 ägg
5 dl gräddfil
3 l mjölk
1/2 dl socker
Till servering
sylt
bär
Gör så här
Har du lagat receptet?
Kommentarer
Går bra att göra i micron! Googla på de'
Eva
2024-12-06Vilken värme bör man ha på spisen? (induktion)
David
2024-12-02Hej David! Det är en svår fråga eftersom alla spisar är olika för att inte tala om kastrullerna. Men jag skulle säga lite drygt medelvärme. Lycka till. Vänliga hälsningar Tove
Redaktionen
2024-12-03Går detta att göra på laktosfri mjölk?
Ing-mari
2024-11-22Hej Ing-Mari! Det är inget vi har provlagat men om du vågar prova så får du gärna skriva här igen! Vänliga hälsningar Tove
Redaktionen
2024-11-26