Äggost från Bohuslän
Mumsig äggost på klassiskt recept. Gräddfilen gör osten härligt syrlig och kompletterar den söta mjölken fint. Servera äggosten kyld med lite färska bär eller med din favoritsylt.
Ingredienser
8 portioner
6 ägg
5 dl gräddfil
3 l mjölk
1/2 dl socker
Till servering
sylt
bär
Gör så här
Har du lagat receptet?
Kommentarer
Hur länge håller denna efter den är färdig ?
Dennis
2022-12-19Hej Dennis! Den håller i minst 2-3 dagar. Som med all hemlagat mat så är bästa tipset att titta, lukta och smaka för att avgöra hållbarheten. Hoppas att du gillar receptet! Hälsningar Elina
Redaktionen
2022-12-21Jag bakar bullar på vasslen.Supergoda.
Gunnel
2021-08-17Supergod! Hade ingen gräddfil hemma så tog filmjölk och créme fraiche istället. Använde enbart laktosfria produkter.
Ellinor
2020-12-23