En fenomenal kaka som du kan duka fram på adventfikat. En krämig fyllning bestående av bland annat saffran, vaniljsocker och grädde breds på botten tillsammans med äppelbitar och nötter. En briljant kombination av sött, syrlig och knaprigt.
Innehåller gluten och ägg.
Laktosfri: använd laktosfritt matfett, laktosfri mjölk och vispgrädde.
Mjölkproteinfri: använd mjölkfritt matfett, byt ut mjölken mot havre-, soja- eller risdryck. Byt ut grädden mot havre- eller sojagräddersättning.
Har du lagat receptet?
Kommentarer
Catharina
2022-11-27Supergod och saftig!
Birgitta
2015-12-01Det är en riktigt god kaka . Har gjort kakan flera gånger ,många som gillar den . Jag utesluter saffran och tillsätter 2 tsk vaniljsocker i krämen istället . Kakan smakar ungefär som vaniljhjärtan
Alexandra
2010-12-27Det här var en riktigt kalasgod kaka! Lite som ett kinderägg: Den ser inte så mycket ut innan man skär upp den, men sedan är den full av godsaker. Gjorde den med blandade nötter (mandel, valnötter, pistagenötter). Om man inte tål nötter skulle jag testa med solrosfrön och kanske pumpafrön, för att få lite av den knapriga nötigheten i alla fall.