Adventgryta

Spännande och gräddig kycklinggryta med juliga smaker. Saffrankryddan ger rätten fylliga färger och syltlöken bidrar med härliga smaker! Servera adventsgrytan med ris och en fräsch sallad.
Samarbete med:
Oatly

Ingredienser
4 portioner
2 msk olja
4 kycklingfiléer
salt
peppar
2 dl Oatly iMat eller grädde
1 paket saffran (à 1/2 g)
2 dl buljong (tärning + vatten)
15 svarta oliver
1 liten burk väl avrunnen syltlök
1 röd paprika
pommes strips, ris eller pasta
blandad grönsallad
Gör så här
00:00:00
Har du lagat receptet?

Kommentarer
10 stGod vardagsmiddag. Paprikan fick gå med från början (lagad mycket godare än rå..). Basmati till.
Eva
Passade mycket bra med basmati-ris. Härlig färg och gott med syltlöken. Vi dekorerade även med bladpersilja som sista finish.
Björn
Jättegott, vi tyckte dock att man kan krydda lite extra för att det ska bli ännu godare. En spännade och mycket smarrig gryta!
Jennie
Pass på med syltlöken bara. Det ska verkligen vara en LITEN burk.
Karin
Mycket gott, avände vitlök i grytan toppen. Kommer att byda fler på detta.
Tina
Fantastiskt gott och lite "ny"spännande smak.Tillsatte några hackade soltorkade tomater och bytte syltlöken till en halv finskuren gul lök, som var stekt före med en nypa socker.Jättegott med äggnudlar.PROVA!!
Kerstin
Smakar ännu bättre med vitlök i grytan.
Ulrika
Mycket uppskattat på en tjej-träff dagen efter första advent.
Anette
Mycket uppskattat på en tjej-träff dagen efter första advent.
Anette
Varför kommer detta recept upp när man söker på fläskkött
Yvonne