Ras el hanout – marockansk kryddblandning

Betyg 4.5 av 5.
24 personer har röstat
2
Ras el hanout – marockansk kryddblandning

En marockansk kryddblandning som med fördel kan göras i större sats. Blanda bara alla torra kryddor och förvara i tättslutande lock så håller den länge. Kryddblandningen ger såväl köttfärssås som kycklingwok en varm och mustig smak.

Ett recept från:
Buffé nr 8, 2021

Ras el hanout – marockansk kryddblandning

Ingredienser

3 msk
1 tsk  malen ingefära
1 tsk  malen svartpeppar
1 tsk  malen koriander
1 tsk  malen muskot
1 tsk  malen kryddnejlika
1 tsk  malen gurkmeja
1 tsk  malen kardemumma
1/2 tsk  malen kanel

För alla

Fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 4.5 av 5.
24 personer har röstat

Kommentarer

Inte marockanskt utan nordafrikanskt

Samir

2022-09-04

Oj, det var starkt kryddat! Rätt gott med neutraliserande créme Fraische. Ska det verkligen vara 3 MATskedar (msk)??? Blandar man sin Ras el Hanout själv enl anvisningar så blir det ca 2 1/2 msk....ändå står det att man ska spara det som blir över?

Margareta

2017-10-19

Testa liknande recept

Ras el hanout - krydda
Betyg 3.1 av 5.
19 personer har röstat
Under 15 min att tillaga
Marockanska lammspett
Betyg 4 av 5.
1 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Ras-el-hanout
Betyg 4.1 av 5.
8 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Kryddig basmatisallad med mango
Betyg 0 av 5.
0 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Myntate
Betyg 3.9 av 5.
12 personer har röstat
Under 15 min att tillaga
Pepparkakskrydda
Betyg 4.2 av 5.
26 personer har röstat
Under 15 min att tillaga