Ugnsbakad spetskål med apelsin
Ugnsbakad spröd spetskål med härliga smaker av apelsin, timjan och citron. En utomordentligt god liten rätt att servera på buffébordet till jul. Du kan även linda in kålen i bacon innan du ugnsbakar den.
Ett recept från:
Buffé nr 12, 2009
Ingredienser
8 portioner
2 små spetskål (à ca 350 g)
50 g smör
1/2 dl konc apelsinjuice
ca 10 kvistar timjan
rivet skal av 1 apelsin
rivet skal av 1 citron
3/4 tsk salt
1 1/2 krm peppar
För alla
Fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: byt smör mot laktosfritt matfett.
Gör mjölkproteinfri: byt smör mot mjölkfritt matfett.
Gör så här
Tips
Testa gärna med savojkål.
Spetskål är en värdig utmanare till den traditionella röda, gröna och bruna kålen till jul. En variant är att lägga ett par färska örtkvistar, t ex timjan eller rosmarin, på varje kålklyfta och linda in dem i bacon. Otroligt gott!
Spetskål är en värdig utmanare till den traditionella röda, gröna och bruna kålen till jul. En variant är att lägga ett par färska örtkvistar, t ex timjan eller rosmarin, på varje kålklyfta och linda in dem i bacon. Otroligt gott!
Har du lagat receptet?
Kommentarer
Vad ska jag göra med "rivet skal av 1 citron"? Kasta i soppåsen?
Gustav
2022-01-29Hej Gustav! Nja, det verkar ju onödigt, men garnera den gärna tillsammans med apelsinskalet. Lycka till! Hälsningar Michelle
Redaktionen
2022-01-31Mumsfillibabba!
Jürgen
2021-06-06