100% svensk råvara

ICAs bacon och stekfläsk

ICAs egna bacon och stekfläsk produceras i Halmstad i en traditionell svensk produktion med lång erfarenhet av charkuteriproduktion. Sortimentet består genomgående utav svensk råvara vilket går att identifiera genom Kött från Sverige-märkningen som är placerat på förpackningen.

Upptäck vårt bacon- och stekfläsksortiment

ICAs bacon

ICAs bacon är tillverkat på rimmat sidfläsk och rökt på bokspån med svensk köttråvara. God som den är knaperstekt eller varför inte i en härlig ugnspannkaka?

ICAs stekfläsk

ICAs stekfläsk är rimmat sidfläsk som inte röks utan endast rimmas. Passar till exempel utmärkt till grytor och ramen.

Kvalitetslöfte

När du köper en vara det står ICA på kan du alltid vara säker på det här:

  • Vi smakar och testar tills vi är säkra på att produkterna lever upp till våra höga förväntningar
  • Vi strävar alltid efter bästa möjliga kvalitet och prisvärde
  • Alla produkter tas fram tillsammans med erfarna producenter och experter
  • Våra leverantörer kvalitetssäkras enligt externa standarder och vi ställer strikta krav på deras arbete utifrån kvalitet, miljö och socialt ansvar
  • Vi strävar efter att våra produkter ska bidra till ett starkt och livskraftigt jordbruk i Sverige
  • Vi använder bara tillsatser när de tillför konsumentnytta, t.ex. garanterar säkerhet och vi är så försiktiga vi kan med mängden salt och socker
  • Alla våra produkter går att spåra till var och när de tillverkades
  • Vi strävar efter att alla våra produkter ska vara framtagna med bästa möjliga omsorg för människa, djur och miljö
Kött från Sverige

Vad betyder märket Kött från Sverige?

Märket Kött från Sverige är en frivillig ursprungsmärkning för svenskproducerat kött och charkuterier. Märket används både på helt kött och charkuterier, som korv med exempelvis nöt, gris, lamm, får, ren, älg, vildsvin och hjort, om varan uppfyller kriterierna.

Märkningens fem kriterier:

  • Alla djur är födda och uppfödda i Sverige
  • Odling har skett i Sverige
  • All förädling och packning har gjorts i Sverige
  • Kött, mjölk, ägg, fågel, fisk och skaldjur är alltid utan undantag 100% svenskt, även i en produkt med flera ingredienser, som en korv eller fruktyoghurt. 
  • För produkter som består av fler än en ingrediens gäller speciella regler, minst 75% är svenskt. Müsli, leverpastej, korv, fruktyoghurt eller en bulle med kanel är några exempel.

Läs mer på fransverige.se

Goda recept med bacon och stekfläsk