Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

Recept

Grillad kyckling med tomat- och paprikasallad

Grillad kyckling med tomat- och paprikasallad är en imponerande och mycket välsmakande måltid. Saftiga kycklingfiléer steks, eller grillas, i lite matfett och serveras tillsammans med nykokt ris och en festlig sallad av tomater, lök, persilja, paprika, oliver, olivolja och vinäger. Passar både till fest och vardag!

Detta är ett recept från ICAs matkasse v 23, 2013.

Ingredienser

  • 4 port ris eller annat gryn (gärna fullkorn)
  • 3 tomater
  • 1 rödlök
  • 1/2 kruka persilja
  • 200 g grillad strimlad paprika
  • 1 dl svarta urkärnade oliver
  • 2 msk olivolja
  • 2 msk rödvinsvinäger
  • salt och peppar
  • 4 kycklingfiléer
  • 1 msk smör eller margarin

Näringsvärde per portion

Energi: 2164 kj / 515 kcal
Protein:37 g
Kolhydrater: 57 g
Fett: 15 g
Salt: 2,7 g

Gör så här

  1. Koka riset enligt anvisningen på förpackningen.
  2. Skär tomaterna i grova bitar. Skala och strimla löken. Hacka persiljan grovt.
  3. Blanda tomater, lök, persilja, paprika, oliver, olivolja och vinäger. Smaka av med salt och peppar.
  4. Lägg kycklingen mellan plastfolie och banka ut den med en liten kastrull.
  5. Grilla eller stek kycklingen i matfettet några minuter på varje sida. Krydda med salt och peppar.
  6. Servera kycklingen med ris och sallad.

För alla

Rätten är fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: använd laktosfritt matfett.
Gör mjölkproteinfri: använd mjölkfritt matfett.

Just nu sprids bluffmeddelanden om presentkort som ser ut att komma från ICA. Läs mer