Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

Recept

Chokladdoppade clementiner

Choklad och citrus är två smaker som verkligen lyfter varandra. Det här makalöst goda julgodiset passar utmärkt att göra på vinterns söta klementiner.

Ingredienser

ca 20 st
  • 2 clementiner
  • 100 g mörk bakchoklad
  • 1/2 tsk kardemummakärnor

Näringsvärde per portion

Energi: 123 kj / 30 kcal
Protein:0,3 g
Kolhydrater: 3 g
Fett: 2 g
Salt: 0 g

Gör så här

  1. Skala klementinerna och bryt isär klyftorna.
  2. Bryt chokladen i bitar och lägg den i en skål, smält i vattenbad eller i mikrovågsugn.
  3. Krossa kardemumman i en mortel.
  4. Doppa klyftorna i chokladen och lyft upp dem på ett bakplåtspapper.
  5. Strö över kardemummasmulet och låt chokladen stelna. Förvaras i kylskåp.

För alla

Fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: välj laktosfri choklad.
Gör mjökproteinfri: välj mjölkproteinfri choklad.

Näringsberäkningen är per klyfta.

Kommentarer

Redaktionen Anmäl

Hej Theo! Visst kan man skippa kardemumman! Lycka till! Hälsningar Michelle

Theo Anmäl

Tycker receptet verkar lite för svårt för mig, kan man skippa kardemumman?

Lägg till en egen kommentar.

Just nu sprids bluffmeddelanden om presentkort som ser ut att komma från ICA. Läs mer