Vegokebab, rödkålskrisp och pommes

Betyg 4.1 av 5.
24 personer har röstat
0Klimatsmart
Vegokebab, rödkålskrisp och pommes

Gör en egen vegetarisk kebabtallrik med det färdigkryddade sojaproteinet pulled oumph och färdiga pommes. Ihop med rödkålssalladen känns vegokebaben lite nyttigare. Gott att toppa med färsk koriander.

Ett recept från:
Buffé nr 11, 2017

Vegokebab, rödkålskrisp och pommes

Ingredienser

4 portioner
400 g  frysta pommes frites
1   förp pulled oumph (à 280 g)

Rödkålskrisp

300 g  rödkål
2 msk  olivolja
1/2 tsk  salt

Vitlökssås

2 dl  gräddfil
1   riven vitlöksklyfta
1 krm  salt

Till servering

1/2 - 1 msk  srirachasås
koriander

För alla

Kontrollera innehållet i oumphen.
Fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: välj laktosfri gräddfil.
Gör mjölkproteinfri: byt ut gräddfilen mot mjölkproteinfri ersättningsprodukt.

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 4.1 av 5.
24 personer har röstat

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi2192 KJ / 523 kCal
Fett31 g
Salt2.15 g
Kolhydrater45 g
Protein14 g

Klimatguide

0 - 0,5 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Testa liknande recept

Gyrosrulle med pommes frites
Betyg 5 av 5.
2 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Falukorvskebab
Betyg 4.4 av 5.
19 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Kebabtallrik
Betyg 4.5 av 5.
13 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Dirty fries med vegokebab
Betyg 4.2 av 5.
5 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Pommes gruyère med jalapeño
Betyg 4.4 av 5.
29 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Dirty fries
Betyg 4.7 av 5.
6 personer har röstat
Under 30 min att tillaga