Vegetariskt "ostron"

Betyg 4 av 5.
8 personer har röstat
1
Vegetariskt "ostron"

Servera ett vegetariskt alternativ till ostron! Denna gröna variant på ostron är en frisk sallad med gurka, selleri och citronjuice som toppas med tångkaviar och slurpas från tomma ostronskal eller serveringsskedar för den rätta ostron-känslan.

Ett recept från:
Buffé nr 12, 2020

Vegetariskt "ostron"

Ingredienser

4-6 portioner
1 dl  fint tärnad gurka
1 dl  fint tärnad stjälkselleri
1 msk  färskpressad citronjuice
2 tsk  olivolja
salt
peppar
chiliflakes
1   burk tångcaviar (à 75 g)

För alla

Fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 4 av 5.
8 personer har röstat

Kommentar

Smakar inte som ostron och påminner inte alls om ostron varken i smak eller konsistens. Kalla det istället selleri- och gurksallad! vilket det ju faktiskt är.

Bo arne

2020-12-27

Testa liknande recept

Ugnsbakad rotselleri med citron och brynt smör
Betyg 4.5 av 5.
13 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Honungsglaserad stjälkselleri
Betyg 4.2 av 5.
30 personer har röstat
Under 15 min att tillaga
Hyvlat äpple med selleri, chili och lime
Betyg 4 av 5.
1 personer har röstat
Under 15 min att tillaga
Sellerisallad med anis
Betyg 4 av 5.
1 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Krispig sallad med kålrabbi och päron
Betyg 4.9 av 5.
9 personer har röstat
Under 15 min att tillaga
Bakad ost med cruditésallad
Betyg 5 av 5.
3 personer har röstat
Under 30 min att tillaga