Recept

Saffransparfait

Bjud på vackert gul parfait med detta underbara recept. Vispa ihop din krämiga smet och klicka ut i portionsformar som får stelna till god saffransparfait över natten eller längre. Duka fram parfaiten med söta, röda bär samt mandel eller havreflarn.

Detta är ett recept från Buffé nr 12, 2005.

Ingredienser

  • 1 pkt saffran
  • 3 äggulor
  • 1/2 dl strösocker
  • 1/2 dl honung
  • 3 dl grädde

Till servering

  • hallon eller röda vinbär
  • mandel- eller havreflarn

Gör så här

  1. Blanda saffran, äggulor, strösocker och honung. Vispa pösigt.
  2. Vispa grädde pösigt och vänd ner 1/3 av saffranssmeten i grädden och sedan resten.
  3. Frys i form eller portionsformar, helst över natten eller längre.
  4. Ta fram ur frysen 15-20 minuter före servering. Servera med hallon eller röda vinbär samt mandel, eller havreflarn.