Ljumma chèvrerutor med fikon och rosmarin

Betyg 3.8 av 5.
5 personer har röstat
1
Ljumma chèvrerutor med fikon och rosmarin

Eleganta ugnsbakade rutor av chèvre med färska fikon toppade med saltrostade mandlar och rosmarin. Ett mumsigt snacks eller en elegant liten aptitretare innan middagen.

Ett recept från:
Buffé nr 12, 2009

Ljumma chèvrerutor med fikon och rosmarin

Ingredienser

24 st
1   förpackning kyld smördeg (à 250 g)
4   små färska fikon
1 dl  saltrostade mandlar
250 g  chèvre (getost)
1 msk  färsk finhackad rosmarin
1   ägg till pensling
flingsalt
nymalen svartpeppar
små rosmarinkvistar till servering

För alla 

Gör glutenfri: använd glutenfri smördeg, finns fryst från DS/Fria bröd.
Gör laktosfri: välj ost lagrad mer än 3 mån och läs innehållsdeklarationen på smördegen.
Gör mjölkproteinfri: välj mjölkfritt ostalternativ, t ex tofu, och läs innehållsdeklarationen på smördegen.
Gör äggfri: uteslut äggpenslingen och läs innehållsdeklarationen på smördegen.

Gör så här

Tips

Fikon och chèvre går att byta ut mot t ex fetaost och några droppar flytande honung.

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 3.8 av 5.
5 personer har röstat

Kommentar

Prövade att göra två olika varianter med fikonen. Använde konserverade fikon i konjak och det blev också gått med blev sötare och skulle nog passa mer som en efterrätt. Bytte inte ut de andra varorna, men det går säkert också.

Hanna

2010-01-03

Testa liknande recept

Getost med färska fikon & parmaskinka
Betyg 3.1 av 5.
8 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Chèvrerulle med fikon
Betyg 4.4 av 5.
7 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Smörrebröd med picklad kålrabbi och chèvrekräm
Betyg 5 av 5.
1 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Chèvre med rostade nötter, fikonvinägrett och ruccola
Betyg 4.8 av 5.
9 personer har röstat
Under 15 min att tillaga
Smördegspizza med chèvre och färska fikon
Betyg 3.7 av 5.
77 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Sallad med äpplen och kyckling i kardemummamarinad
Betyg 4.4 av 5.
5 personer har röstat
Över 60 min att tillaga