Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

Hoppa till sidans innehåll

Recept

Kolasås med rosmarin


Torkad rosmarin sätter oväntat fin smak på denna ljuvliga kolasås! I grunden är det en klassisk kolasås, som du bara adderar rosmarinen till. En tredje smak som gifter sig väl med kola och rosmarin är äpple – så testa såsen till stekta eller ugnsbakade äpplen till.

Detta är ett recept från Buffé nr 9, 2016.

Ingredienser

6 dl
  • 2 dl vispgrädde
  • 2 dl strösocker
  • 2 dl ljus sirap
  • 2 krm vaniljpulver
  • 1 msk hackad färsk rosmarin eller torkad (1 msk färsk motsvarar 1 tsk torkad)

Till servering

  • vaniljglass
  • stekta eller ugnsbakade äpplen

Gör så här

  1. Blanda vispgrädde, strösocker, sirap, vaniljpulver och hackad färsk rosmarin eller torkad rosmarin i en kastrull.
  2. Låt koka upp under omrörning och fortsätt koka ytterligare ca 5 minuter på svag värme. Sila av.
  3. Till servering: Servera såsen till vaniljglass och gärna stekta eller ugnsbakade äpplen.

För alla

Fri från gluten. Innehåller mjölkprotein.
Gör laktosfri: välj laktosfri grädde och glass.
Gör äggfri: bjud med äggfri glass.

Näringsberäkningen är beräknat per dl sås, exkl tillbehör.

Näringsvärde per portion

Energi: 1634 kj / 390 kcal
Protein:0,7 g
Kolhydrater: 66,4 g
Fett: 13,3 g
Salt: 0,55 g

Just nu sprids bluffmeddelanden om presentkort som ser ut att komma från ICA. Läs mer