Italienska mandelskorpor
Cantuccini, biscotti eller mandelskorpor – kärt barn har många namn! Knapriga skorpor med tydlig smak av mandel och en hint av citron. Doppa dem i kaffe, smula över eller servera på klassiskt italienskt vis med vin santo.
Ett recept från:
Buffé nr 5, 2012
Ingredienser
30 st
2 dl sötmandel (à ca 62 g)
4 dl vetemjöl (4 dl motsvarar ca 240 g)
1 tsk bakpulver
2 dl ljust muscovadosocker
1 tsk vaniljsocker
finrivet skal av 1 citron
2 ägg
1/2 krm bittermandelarom
För alla
Innehåller gluten och ägg. Fri från laktos och mjölkprotein.
Gör så här
Har du lagat receptet?
Kommentarer
Degen blev alldeles för torr för att knådas ut. Nästa gång ska jag nog testa att ha olja i enl. tidigare kommentarer.
Karen
2023-07-02Jag gjorde som en annan tipsade och la till 1/2dl olja på tok för torr och går ej hantera annars och ja jag knådade för hand
Rosalie
2023-05-01Inget matfett?
Helén
2023-02-26Hej Helén! Om du knådar ihop degen med händerna så ska skorporna bli bra utan olja. Hoppas det smakar. Hälsningar Lisa
Redaktionen
2023-04-05