Recept
Hummersliders
- Under 45 minuter
- Medel
-
8 röster
-
Sliders är små miniburgare, här i lyxig tappning med hummer, krispig selleri, saltgurka och krämig majonnäs. Istället för slidersbröd kan man servera i halverade eller kvartade hamburgerbröd. En perfekt förrätt till nyårsfesten.
Detta är ett recept från Buffé nr 12, 2017.
Ingredienser
-
2
kokta
humrar
-
1
stjälkselleri
-
1/2
dl
majonnäs
-
1
krm
paprikapulver
-
1
krm
nymalen
svartpeppar
-
2
hela
saltgurkor
-
6
sliderbröd
(små hamburgerbröd)
-
smör
(till stekning)
-
finskuren
gräslök
(till servering)
Gör så här
- Skala hummern. Dela köttet från klorna i bitar, lägg i kylen. Skär resten i grova bitar. Finstrimla sellerin.
- Blanda majonnäsen med paprikapulver och svartpeppar. Blanda ner hummerkött och selleri.
- Strimla saltgurkan fint. Förvara hummerröra och saltgurka i kylen.
- Stek slidersbröden på båda sidor i smör. Förvara övertäckta i rumstemperatur.
- Vid servering: Lägg hälften av bröden på fat. Fördela hummerröra, saltgurka och gräslök på bröden. Lägg på resten av bröden.
För alla
Gör glutenfri: välj glutenfritt bröd.
Gör laktosfri: välj laktosfritt bröd och matfett.
Gör mjölkproteinfri: välj mjölkproteinfritt bröd och matfett/olja.
Gör äggfri: välj äggfri majonnäs och kontrollera innehållet i brödet.
Näringsvärde per portion
Energi: | 687 kj /
164 kcal |
Protein: | 8 g |
Kolhydrater: | 17 g |
Fett: | 7 g |
Salt: | 0,57 g |