Hoppa till sidans innehåll

Recept

Hummersliders


Sliders är små miniburgare, här i lyxig tappning med hummer, krispig selleri, saltgurka och krämig majonnäs. Istället för slidersbröd kan man servera i halverade eller kvartade hamburgerbröd. En perfekt förrätt till nyårsfesten.

Detta är ett recept från Buffé nr 12, 2017.

Ingredienser

  • 2 kokta humrar
  • 1 stjälkselleri
  • 1/2 dl majonnäs
  • 1 krm paprikapulver
  • 1 krm nymalen svartpeppar
  • 2 hela saltgurkor
  • 6 sliderbröd (små hamburgerbröd)
  • smör (till stekning)
  • finskuren gräslök (till servering)

Gör så här

  1. Skala hummern. Dela köttet från klorna i bitar, lägg i kylen. Skär resten i grova bitar. Finstrimla sellerin.
  2. Blanda majonnäsen med paprikapulver och svartpeppar. Blanda ner hummerkött och selleri. 
  3. Strimla saltgurkan fint. Förvara hummerröra och saltgurka i kylen. 
  4. Stek slidersbröden på båda sidor i smör. Förvara övertäckta i rumstemperatur. 
  5. Vid servering: Lägg hälften av bröden på fat. Fördela hummerröra, saltgurka och gräslök på bröden. Lägg på resten av bröden.

För alla

Gör glutenfri: välj glutenfritt bröd.
Gör laktosfri: välj laktosfritt bröd och matfett.
Gör mjölkproteinfri: välj mjölkproteinfritt bröd och matfett/olja.
Gör äggfri: välj äggfri majonnäs och kontrollera innehållet i brödet.

Näringsvärde per portion

Energi: 687 kj / 164 kcal
Protein:8 g
Kolhydrater: 17 g
Fett: 7 g
Salt: 0,57 g