Hoppa till sidans innehåll

Recept

Glasspinnar på kokosvatten


Kokosvatten är precis vad det låter som, vattnet som finns inuti en färsk kokosnöt. Det söta kokosvattnet tillsammans med ditt val av frukter och bär blir här till lika svalkande som snygga isglasspinnar. Isglassen går lika bra att göra med saft eller juice.

Detta är ett recept från Buffé nr 5, 2016.

Ingredienser

4 st
  • 3 dl kokosvatten, juice eller saft
  • skivad frukt
  • bär

Gör så här

  1. Fyll kokosvatten, juice eller saft i glasspinneformar.
  2. Lägg ner skivad/skuren frukt och/eller bär.
  3. Ställ i frysen i 40 minuter, tryck sedan ner pinnar. Låt frysa ytterligare minst 4 timmar.

För alla

Fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.

Näringsvärde per portion

Energi: 103 kj / 25 kcal
Protein:0,2 g
Kolhydrater: 5 g
Fett: 0,2 g
Salt: 0,06 g