Recept

Fläskkarré med smakrik potatissallad

Fläskkarré med smakrik potatissallad är ett härligt recept på genuin husmanskost. Denna mumsiga sallad får fin smak av bland annat krispiga, stekta fläskbitar, senap och kapris. Bjud på din potatissallad ihop med saftig, nygrillad karré.

Detta är ett recept från Buffé nr 5, 2000.

Ingredienser

Potatissallad

  • 1 kg färskpotatis
  • 200 g rökt fläsk
  • 10 cm purjolök
  • 2 msk fransk senap
  • 1 knippe persilja
  • 2 msk syltlök
  • 2 msk kapris
  • 1 citron

Karré

  • 4 skivor benfri fläskkarré (à 200 g)
  • olja till grillning
  • salt och peppar

Gör så här

  1. Potatissallad: Skrubba färskpotatisen och skiva den. Koka potatisen mjuk.
  2. Skär fläsket i tärningar och stek det ganska hårt.
  3. Skölj och skär purjon i tunna strimlor. Blanda ihop alla ingredienser till potatissalladen. Pressa i saften från citronen.
  4. Karré: Pensla köttet med oljan, salta och peppra. Grilla i ca 5 minuter på varje sida. Servera med potatissalladen.