Färsbiffar med rödlöks- och äppelsalsa

Betyg 3.6 av 5.
7 personer har röstat
2
Färsbiffar med rödlöks- och äppelsalsa

Ett charmigt och matigt recept på smakrika färsbiffar med rödlöks- och äppelsalsa. Du använder bland annat nötfärs, ägg, mjölk, rödlök, äpple och citron. Servera de rejäla biffarna med salsan och ugnsrostad potatis.

Ett recept från:
Buffé nr 9, 2009

Färsbiffar med rödlöks- och äppelsalsa

Ingredienser

4 portioner

Potatis

800 g  potatis
2 msk  olivolja
1 tsk  salt

Biffar

400 g  nötfärs
1   ägg
1   råriven potatis
1 msk  malen kardemumma
3 msk  mjölk
1 1/2 tsk  salt
2 msk  smör

Rödlöks- och äppelsalsa

1   liten rödlök
3   äpplen
1   citron (färskpressad citronjuice)
1/2   citron (finrivet skal)
1/2 dl  strimlad persilja
2 msk  olivolja
1/2 tsk  salt
1 krm  peppar

För alla

Fri från gluten.
Gör laktosfri: använd laktosfri mjölk och byt smör mot laktosfritt matfett.
Gör mjölkproteinfri: ersätt mjölk med t ex Solhavre och byt smör mot mjölkfritt matfett.
Gör äggfri: uteslut ägget.

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 3.6 av 5.
7 personer har röstat

Kommentarer

Mycket gott! Men vi minskade ner på kardemumman.

Ann-sofie

2010-02-02

Ofantligt mycket kardemumma. Ska det verkligen vara MSK? Vi gjorde enligt receptet, men det var alldeles för mycket kardemummasmak.

Ann-marie

2009-09-30

Testa liknande recept

Äppelkompott för barn
Betyg 4.8 av 5.
14 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Äppelgömmor
Betyg 4 av 5.
3 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Havrepannkaka med kardemummaäpplen
Betyg 3.1 av 5.
39 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Rivet äpple med kardemumma och cottage cheese
Betyg 4.4 av 5.
8 personer har röstat
Under 15 min att tillaga
Färsbiffar med klyftpotatis och äppleyoghurt
Betyg 3.4 av 5.
7 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Körsbärskompott
Betyg 3 av 5.
3 personer har röstat
Under 45 min att tillaga