Hoppa till sidans innehåll

Recept

Färsbiffar med rödlöks- och äppelsalsa

Ett charmigt och matigt recept på smakrika färsbiffar med rödlöks- och äppelsalsa. Du använder bland annat nötfärs, ägg, mjölk, rödlök, äpple och citron. Servera de rejäla biffarna med salsan och ugnsrostad potatis.

Detta är ett recept från Buffé nr 9, 2009.

Ingredienser

Potatis

  • 800 g potatis
  • 2 msk olivolja
  • 1 tsk salt

Biffar

  • 400 g nötfärs
  • 1 ägg
  • 1 råriven potatis
  • 1 msk malen kardemumma
  • 3 msk mjölk
  • 1 1/2 tsk salt
  • 2 msk smör

Rödlöks- och äppelsalsa

  • 1 liten rödlök
  • 3 äpplen
  • 1 citron (färskpressad citronjuice)
  • 1/2 citron (finrivet skal)
  • 1/2 dl strimlad persilja
  • 2 msk olivolja
  • 1/2 tsk salt
  • 1 krm peppar

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 250°C.
  2. Potatis: Skär potatis (väl rengjord) i klyftor och blanda med olivolja och salt. Lägg i en ugnssäker form. Ställ in i ugnen 20-25 minuter. Vänd runt klyftorna 1-2 gånger under tiden.
  3. Biffar: Blanda ägg, råriven potatis, malen kardemumma, mjölk och salt. Tillsätt nötfärs och blanda. Forma färsen till avlånga biffar. Stek dem runtom i smör ca 5 minuter. Efterstek under lock/aluminiumfolie ca 5 minuter.
  4. Rödlöks- och äppelsalsa: Skala och finhacka rödlök. Dela, kärna ur och skär äpplen i små tärningar. Blanda lök, äpple, färskpressad juice och finrivet skal citron, olivolja och strimlad persilja. Smaka av med salt och peppar.
  5. Servera biffarna med potatisen och salsan.

För alla

Fri från gluten.
Gör laktosfri: använd laktosfri mjölk och byt smör mot laktosfritt matfett.
Gör mjölkproteinfri: ersätt mjölk med t ex Solhavre och byt smör mot mjölkfritt matfett.
Gör äggfri: uteslut ägget.

Kommentarer

Ann-sofie Anmäl

Mycket gott! Men vi minskade ner på kardemumman.

Ann-marie Anmäl

Ofantligt mycket kardemumma. Ska det verkligen vara MSK? Vi gjorde enligt receptet, men det var alldeles för mycket kardemummasmak.

Lägg till en egen kommentar.