Hoppa till sidans innehåll

Recept

Fänkål med oliver och blodapelsin

Det här är ett fräscht, nyttigt och spännande tillbehör till exempelvis kyckling. En siciliansk blodapelsin ger den här fänkålssalladen med oliver en överraskande friskhet i smaken. Otroligt gott!

Detta är ett recept från Buffé nr 1, 2013.

Ingredienser

  • 1 stor fänkål (à ca 400 g)
  • 1 blodapelsin
  • 1 röd chilifrukt (t ex spansk peppar)
  • ca 12 urkärnade kalamataoliver
  • 3 msk olivolja
  • flingsalt

Gör så här

  1. Ansa fänkålen. Dela den på längden. Skär varje del i tunna skivor.
  2. Skär bort skalet från apelsinen med kniv. Skär apelsinen i skivor.
  3. Dela, kärna ur och finhacka chilin.
  4. Fördela fänkål, apelsinskivor, chili och oliver på ett fat. Ringla över olja. Strö över flingsalt.

För alla

Fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.