Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

Recept

Chiliglaze

En chiliglaze med god hetta som passar bra att pensla på rimmade revbensspjäll. Din glaze är klar när ingredienserna av bland annat spansk peppar, honung, vitlök och sweet chilisås kokat ihop och fått en sirapsliknande konsistens.

Detta är ett recept från Buffé nr 12, 2010.

Ingredienser

2 dl
  • 2 schalottenlökar
  • 1 vitlöksklyfta
  • 1 röd chilifrukt (t ex spansk peppar)
  • olja till stekning
  • 1/2 dl sweet chilisås
  • 1/2 dl japansk soja
  • 1/2 dl honung
  • 1 dl färskpressad apelsinjuice
  • 1/2 dl hackad bladpersilja

Gör så här

  1. Skala och finhacka schalottenlök och vitlök. Dela, kärna ur och finhacka chilin.
  2. Fräs schalottenlöken och vitlöken mjuk i olja i en stekpanna. Tillsätt övriga ingredienser och låt koka till en sirapsliknande konsistens. Pensla gärna glazen på Rimmade revbensspjäll.

Just nu sprids bluffmeddelanden om presentkort som ser ut att komma från ICA. Läs mer