Hoppa till sidans innehåll

Recept

Blåbärssaft

Gör din egna, supergoda blåbärsaft som går lika bra att frysa in som att avnjuta direkt. Mixa ihop dina ingredienser och förvara några dygn i kylen innan du silar saften. Vips har du en hemmagjord, vacker saft att bjuda av!

Detta är ett recept från Buffé nr 6, 2009.

Ingredienser

2 l (konc saft)

  • 1 kg blåbär
  • 1 msk citronsyra
  • 1 liter vatten
  • 8 1/2 dl socker

Gör så här

  1. Mixa blåbär med citronsyra och lite av vattnet med en stavmixer. Rör ner sockret och resten av vattnet. Ställ kallt i kylen i 2 dygn. Rör om då och då under tiden.
  2. Sila av blåbären genom en finmaskig sil eller ett durkslag med kökshandduk. Ta bort skummet med en slev. Frys in.

För alla

Fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.