Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

Recept

Avokadosoppa med räkor

En underbart vacker och god förrättssoppa är avokadosoppa med räkor. Toppa med löjrom för extra lyx på middagsbjudningen. Tänk på att servera soppan direkt efter tillagning så den behåller sin gröna färg.

Detta är ett recept från Buffé nr 3, 2011.

Ingredienser

  • 2 schalottenlökar
  • 1 msk olivolja
  • 1 påse babyspenat (à 65 g)
  • 7 dl vatten
  • 2 msk konc kyckling- eller grönsaksfond
  • 3 mogna avokador
  • 1 msk färskpressad limejuice
  • 1/2 tsk salt
  • 1 krm peppar

Topping

  • 200 g skalade räkor
  • 1/2 ask smörgåskrasse

Gör så här

  1. Skala och finhacka schalottenlöken. Fräs den mjuk och glansig i olja i en kastrull. Tillsätt spenaten, fräs ytterligare någon minut under omrörning. Häll på vatten och fond. Låt koka upp.
  2. Dela och kärna ur avokadon. Gröp ut innehållet och lägg i kastrullen. Ta från värmen och mixa slät med stavmixer eller i matberedare. Tillsätt limejuice. Krydda med salt och peppar.
  3. Topping: Toppa med räkor och krasse. 

För alla

Läs noga ingrediensförteckningen på fonden. I övrigt är rätten fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.

Tips

Perfekt som förrätt, toppa med löjrom för extra lyx. Servera genast så att soppan behåller sin vackra gröna färg.

ICA återkallar ICA Wrap Falafel av rödbeta med ajvarbulgur Läs mer