Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

Recept

Avokadoglass med spenat


Glass till frukost? Varför inte! Satsa på en ”nice cream”, alltså en hälsosam glassvariant med frysta bananer som bas. Här bidrar även avokado och mango med krämighet och extra hälsonytta. Några nävar färsk spenat ger snygg färg och fina vitaminer därtill.

Detta är ett recept från Buffé nr 6, 2016.

Ingredienser

  • 2 bananer (frysta i skivor)
  • 1 avokado
  • 1 påse babyspenat (à 65 g)
  • 125 g fryst, tärnad mango
  • 1 dl växtbaserad yoghurt (t ex Soygurt eller Havregurt)

Topping

  • ev bipollen (kan uteslutas för veganer)

Gör så här

  1. Mixa frysta bananskivor med urkärnad och urgröpt avokado, babyspenat och mango i en matberedare eller blender.
  2. Tillsätt växtbaserad yoghurt och fortsätt mixa till en slät och fluffig glass.
  3. Lägg genast upp i 2 glas eller skålar (för 2 port).
  4. Topping: Toppa gärna med bipollen.

För alla

Fria från ägg, mjölkprotein och gluten.