Äppeldricka
Skördelycka på flaska! Hemligheten bakom den vackra rosa färgen på den här kallrörda äppeldrickan är att använda röda äpplen, och behålla skalen på. En toppendryck att göra när äppelskörden är riklig eller när säsongen för svenska äpplen är i full gång.
Ett recept från:
Buffé nr 9, 2014
Ingredienser
Ger ca 6 liter
6 l vatten
3 kg äpplen
1 msk citronsyra
1 tsk natriumbensoat
4 dl strösocker
För alla
Fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.
Gör så här
Har du lagat receptet?
Kommentarer
Hej och hjälp! Nu har mina grövre äppel bitar stått i kylen i vätska i 3+ dagar. Behöver jag nu en sil med sil duk och allt det, eller räcker en vanlig köks sil i metall? Har svårt att se att någon vätska alls ska komma ur mina tjocka bitar :) Och vad gör man med äppel resterna? Från en som aldrig gjort saft förrut...! Mvh Gabriella
Gabriella
2023-10-20Hej Gabriella! Det går bra att sila i en vanlig kökssil för att få bort äppelbitarna. Hälsningar Lisa
Redaktionen
2023-10-20Tack för snabbt svar Elina! :)
Karin
2023-09-26Hej! Är det 3 kg äpplen urkärnade eller är det 3 kg med kärnhus? :) Tack på förhand! //Karin
Karin
2023-09-25Hej Karin! Det är 3 kg hela äpplen, dvs med kärnhus. Hälsningar Elina
Redaktionen
2023-09-25