Hoppa till sidans innehåll

Vitt vin med en liten sötma passar utmärkt till skaldjursrätter som innehåller lite hetta som chili eller kajennpeppar.

Harriet Tiderman Säfwenberg, Sommelier

Recepten nedan innehåller båda chili och eller kajennpeppar som krydda och därmed passar dessa viner med stor syra och viss sötma väldigt bra som möter hettan från kryddorna. 

Jag har handplockat några recept som passar utmärkt till de här vinerna, de hittar du längst ner. Vill du själv söka? Här hittar du samtliga våra recept på räkor.

  • Pinot Gris Rèserve Bestheim

    (2899) Frankrike. Vinet är fylligt och har en smak av äpple och honung det har en tydlig honungsötma i avslutningen.

  • Gardo & Morris Barrel Fermented Sauvignon Blanc Semillon

    (6339) Nya Zeeland. Det andra vinet är från Nya Zeeland Gardo & Morris Barrel Fermented Sauvignon Blanc Semillon Vinet har smak av gräs, nässlor och svarta vinbärsblad med en tydlig sötsyrlig avslutning.

  • Alkoholfritt

    Vill du servera alkoholfritt vitt vin till dessa recept passar Barrels & Drums Chardonnay bra.

Just nu sprids bluffmeddelanden om presentkort som ser ut att komma från ICA. Läs mer