Hoppa till sidans innehåll

Med lite prepp får du både en god söndagsmiddag och tre måltider för veckan förberedda. Denna vecka står bland annat rostbiff, blomkålsplättar och bibimbap på menyn!

Tips: Här hittar du alla våra söndagspreppar!

Att lösa ekvationen vardag plus matlust är inte alltid lätt. Med Söndagspreppen vill vi underlätta i vardagspusslet, genom att hjälpa till att planera och effektivisera vardagsmaten och samtidigt inspirera till nya rätter.
 
Söndagspreppen är en återkommande artikelserie i Buffé och på ICA.se/buffe där vi visar hur du med några enkla steg får både en härlig söndagsmiddag och grunden till tre måltider för veckan som kommer – vare sig det är till middag eller matlåda. Konceptet är enkelt – på söndagen lagar du en större sats av en handfull recept som blir grunden till fyra måltider. Innan du ska äta svänger du sedan snabbt ihop den färdiga grunden med ytterligare några ingredienser och har lunchen eller middagen klar på ett kick.

Förbered det här

  • Rostbiff  till 3 måltider för 4 personer

    INGREDIENSER
    1 ½ kg rostbiff i bit
    1 ½ tsk salt
    2 krm svartpeppar

    GÖR SÅ HÄR
    1. Sätt ugnen på 125°C.
    2. Lägg köttet på ett ugnssäkert fat och krydda med salt och peppar. Stick in en köttermometer så att spetsen kommer i den tjockaste delen.
    3. Stek i nedre delen av ugnen tills innertemperaturen är 55°C för rött kött, 60°C för rosa och 65°C för genomstekt (beräkna 1 1/2-2 timmar).

  • Blomkålspuré till 2 måltider för 4 personer

    INGREDIENSER
    1 blomkål (ca 1 ½ kg)
    2 dl crème fraiche
    salt

    GÖR SÅ HÄR
    1. Skär blomkålen i buketter och lägg i en kastrull.
    2. Koka mjuk i lättsaltat vatten. Häll av.
    3. Tillsätt crème fraiche och mixa slätt med stavmixer. Smaka av med salt.

  • Råkostsallad till 3 måltider för 4 personer

    INGREDIENSER
    400 g morot
    400 g vitkål
    1 fänkål
    1 dl färskpressad citronjuice
    1 tsk salt

    GÖR SÅ HÄR
    1. Skala och riv morötterna grovt. Riv eller finstrimla vitkålen och fänkålen.
    2. Blanda med citronjuice och salt.

  • Stekt grönkål med vitlök till 3 måltider till 4 personer

    INGREDIENSER
    500 g grönkål
    3 msk neutral olja
    2 rivna eller pressade vitlöksklyftor
    1 tsk salt

    GÖR SÅ HÄR
    1. Skär bort den grova stjälken och skär bladen i mindre bitar.
    2. Stek kålen tillsammans med vitlöken i omgångar 2-3 min tills den mjuknar. Krydda med salt.

Laga det här

Just nu sprids bluffmeddelanden om presentkort som ser ut att komma från ICA. Läs mer