Hoppa till sidans innehåll

Med lite prepp får du både en god söndagsmiddag och tre måltider för veckan förberedda. Denna vecka blir det bland annat nudelwok med kyckling, tunnbrödsrulle och vegopytt.

Recept och styling Karin Bohlin Foto Mathias Nordgren
Tips: Alla våra söndagspreppar hittar du här!

Att lösa ekvationen vardag plus matlust är inte alltid lätt. Med Söndagspreppen vill vi underlätta i vardagspusslet, genom att hjälpa till att planera och effektivisera vardagsmaten och samtidigt inspirera till nya rätter.
 
Söndagspreppen är en återkommande artikelserie i Buffé och på ICA.se/buffe där vi visar hur du med några enkla steg får både en härlig söndagsmiddag och grunden till tre måltider för veckan som kommer – vare sig det är till middag eller matlåda. Konceptet är enkelt – på söndagen lagar du en större sats av en handfull recept som blir grunden till fyra måltider. Innan du ska äta svänger du sedan snabbt ihop den färdiga grunden med ytterligare några ingredienser och har lunchen eller middagen klar på ett kick.

Förbered det här

  • Örtmarinerad kycklinglårfilé till 3 måltider för 4 personer

    INGREDIENSER
    1 200 g kycklinglårfilé
    1 tsk salt
    2 msk rapsolja
    1 tsk nymalen svartpeppar
    1 kruka bladpersilja
    1 dl olivolja
    1 riven vitlöksklyfta

    GÖR SÅ HÄR
    1. Sätt ugnen på 200°C.
    2. Krydda kycklingen med salt och peppar runt om.
    3. Hetta upp rapsolja i en stekpanna och stek kycklingen i omgångar på hög värme någon minut per sida tills den får fin färg. Lägg dem i en ugnssäker form och tillaga i ugnen ca 10 minuter tills kycklingen är klar. Eller tillaga kycklingen på utegrill.
    4. Hacka persiljan och blanda med olivolja och vitlök. Häll blandningen över kycklingen när den just kommit ur ugnen.

  • Sommarkål med ingefära och citron till 2 måltider för 4 personer

    INGREDIENSER
    400 g färsk vitkål
    400 g blomkål
    1 msk finrivet limeskal
    2 msk färskpressad limejuice
    3 msk finriven ingefära
    2 msk rapsolja
    1 tsk salt

    GÖR SÅ HÄR
    1. Strimla vitkål och blomkål tunt, använd gärna mandolin. Blanda med övriga ingredienser.

  • Nektarinsalsa till 2 måltider för 4 personer

    INGREDIENSER
    4 tomater
    4 nektariner
    4 salladslökar
    4 msk mango chutney
    ½ tsk salt

    GÖR SÅ HÄR
    1. Tärna tomater och nektariner fint. Skiva salladslöken tunt.

  • Kokt färskpotatis till 3 måltider till 4 personer

    INGREDIENSER
    1 600 g färskpotatis
    salt

    GÖR SÅ HÄR
    1. Skrubba ev potatisen ren. Koka i saltat vatten tills den är mjuk, 15–20 min.

Laga det här