Hoppa till sidans innehåll

Att grilla hamburgare är enkelt! Följ dessa 9 steg så garanterat vi en galet god och saftig hamburgare.

Sugen på hamburgare? Här finns alla våra recept på goda hamburgare 

När du gör din grillade hamburgare behövs inte många ingredienser. Det viktigaste är rätt sorts köttfärs, gärna högrevsfärs som är grövre mald eftersom den har en lite högre fetthalt och en grill så klart! 

9 steg till en perfekt grillad hamburgare!

  • Blöt händerna!

    Köttfärsen kletar inte lika lätt ihop när du har blött händerna i lite vatten. Och om du inte har något emot lite extra fett blir den ännu mer lättarbetad om du smörjer händerna lätt med olja.

  • Tricket för saftiga burgare

    Det bästa tricket för att få riktigt saftiga burgare är att inte pressa ihop köttfärsen, då blir burgaren kompakt och upplevs som torr. Dela upp köttfärsen i lagom stora bitar, och forma genom att krama så lite som möjligt.

    Blanda alltså inte ihop köttfärsen med kryddorna. Salta och peppra direkt på burgarna när de ligger på grillen.

    Använd gärna högrevsfärs som är grövre mald och har lite högre fetthalt.

  • Pensla med olja

    Pensla burgarna med olja innan du lägger de på grillen så de inte fastnar på gallret.

  • Indirekt och direkt värme

    Se till att ha en sida på grillen för indirekt grillning och en för direkt grillning.

  • Gallret ska vara riktigt hett

    Se till att gallret är riktigt hett när hamburgaren läggs på direkt grillning, vänd inte för tidigt, då finns det risk att den fastnar. Krydda med salt och peppar.

  • Flytta burgaren till den svala delen

    Lägg hamburgarna på den svalare delen av gallret, lägg på locket och grilla hamburgaren indirekt. Hamburgaren är klar när innertemperaturen är 70˚C.

  • Ost, ost, ost!

    Lägg på en skiva av din favoritost (prova gärna olika!) direkt på burgaren. Låt den smälta under lock.

  • Grilla brödet på direkt grillning

    Grilla också bröden så de får en fin färg och en härligt krispig yta.

  • Bygg på höjden!

    Less is more? Glöm det! Ta dina favorittillbehör och bygg ihop en riktigt hög och härlig hamburgare.

    Här är 3 smarta tips:
    - Salladsblad underst av allt skyddar det undre brödet från att bli saggigt då den fångar upp saften från din burgare
    - Sedan lägger du från tyngst till lättast
    - Stick en grillpinne igenom burgaren så håller den ihop fint!