Hoppa till sidans innehåll

Den älskade chokladbollen har förärats med en alldeles egen dag, den 11 maj. Lätta att slänga ihop och av ingredienser som ofta finns hemma är chokladbollen en uppskattad sötsak bland både stora och små.

Text: Therese Elgquist
Tips: Här är alla våra populära recept på chokladbollar!

Allt fler dagar i almanackan täcks upp av speciella matdagar. Olika råvaror och rätter har fått sina alldeles egna speciella dagar. I många fall är matdagarna introducerade av finurliga företag och lobbyister som ett skäl för att öka konsumtionen av något en viss dag. Men vad gör väl det? Vi tackar inte nej till en chans att fira allt gott vi har omkring oss!

Chokladbollens dag

Kaffe eller inte kaffe? Brynt smör eller vanligt smör? Rulla i kokos eller pärlsocker? Det råder delade meningar om vad som ska ingå i bästa chokladbollssmeten och vad den runda fikafavoriten ska rullas i. Vårt tips är att våga ta ut svängarna – lek med smaksättningar, ingredienser och garnering för att hitta just din favorit! Passa på den 11 maj – då är det chokladbollens dag.

Frukt är också godis

Genom att mixa nötter, fröer, torkade frukter och bär tillsammans med kakao kan du rulla goda och nyttiga chokladbollar. Gott både till fikat och som snacks efter träningen. Använd fantasin och prova dig fram, det mesta går att mixa och rulla! Scrolla ner så hittar du några av våra nyttiga chokladbollsrecept.