Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

UNDER 30 MIN | Enkel

Kanel- och dadelbollar

Vill du undvika vitt socker, men ändå njuta av god fika? Då tycker vi att du ska prova Dadelbollar med kanel till kaffet. Dadelbollar är lätta att göra och hur smaskiga som helst. Gör en dubbel sats till jul – det kommer gå åt!

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för ca 16 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Mixa först sönder havregrynen i en matberedare. Mixa sedan med dadlar, hälften av kanelen, saltet och lite i taget av vattnet till en smet.
  2. Blanda kakaon med resten av kanelen. Rulla bollar av smeten och rulla dem i kakaoblandningen. Förvaras i kylskåp.

För alla

Fri från laktos, mjölkprotein och ägg.
Gör glutenfri: välj ren havre.

Ingredienser

Portioner: ca 16
  • 2 dl havregryn
  • 150 g torkade kärnfria dadlar
  • 1 tsk kanel
  • 2 krm flingsalt
  • ca 2 msk vatten
  • 2 1/2 msk kakao
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Energi 212 kJ / 50 kCal

Klimatguide

0 - 0,7 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om våra klimatguidade recept

Just nu sprids bluffmeddelanden om presentkort som ser ut att komma från ICA. Läs mer