UNDER 30 MIN | Enkel

Kanel- och dadelbollar

Vill du undvika vitt socker, men ändå njuta av god fika? Då tycker vi att du ska prova Dadelbollar med kanel till kaffet. Dadelbollar är lätta att göra och hur smaskiga som helst. Gör en dubbel sats till jul – det kommer gå åt!

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för ca 16 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Mixa först sönder havregrynen i en matberedare. Mixa sedan med dadlar, hälften av kanelen, saltet och lite i taget av vattnet till en smet.
  2. Blanda kakaon med resten av kanelen. Rulla bollar av smeten och rulla dem i kakaoblandningen. Förvaras i kylskåp.

För alla

Fri från laktos, mjölkprotein och ägg.
Gör glutenfri: välj havregryn framställda av ren havre.

Ingredienser

Portioner: ca 16
  • 2 dl havregryn
  • 150 g torkade kärnfria dadlar
  • 1 tsk kanel
  • 2 krm flingsalt
  • ca 2 msk vatten
  • 2 1/2 msk kakao

Näringsvärde
Per portion

Energi 212 kJ / 50 kCal