Bakad brie
Vi visar steg för steg hur du gör bakad brie.
Här kommer ett otroligt tips för alla er som älskar ost. Vispad brie med fikonmarmelad och valnötter.
Här hittar du alla recept med brieost.
Brieost kan vara bra när man ska göra vispad brie. Valnötter, fikonmarmelad eller någon annan marmelad som faller dig i smaken samt ett gott kex eller knäcke.
Ta en kniv och skär bort de hårda kanterna.
Ta en osthyvel och hyvla bort de hårda på över och undersidan av brieosten.
TIPS: Innan du gör detta så låt brieosten stå i kylen i cirka en timme så att den är hård när du börjar hyvla.
Skär osten i stora kuber och släng ner i en mixer. Här funkar det lika bra med en stavmixer. Mixa osten till en slät massa.
Lägg upp osten på ett fat med hjälp av en slickepott.
Pimpa med fikonmarmelad och strössla över valnötter. Ta ett kex som du gillar och ät!
Skapa, sortera, dela och samarbete med vår digitala inköpslista för mat. I inköpslistan kan du dessutom scanna produkter både för att lägga till i inköpslistan men även för att checka av när du handlar i butik. Självklart kan du lägga till ingredienser direkt från recept, lägga till erbjudanden och skapa påminnelser också. Listan kan göras lång, kom igång redan nu!
Vi visar steg för steg hur du gör bakad brie.
Vem älskar inte ostiga snacks? Här har vi samlat våra bästa snacks med parmesan som passar utmärkt till fördrinken, myskvällen eller som tillbehör till sensommarmiddagen.
Är du en julskeptiker av rang? Det är okej. Dessa Grinchenpopcorn är till dig.
Vi slår nämligen direkt hål på myten om att halloumi bara ska grillas.
Om du inte har lust att köpa burrata kan du göra egen med hjälp av mozzarella och grädde.
Men vad skiljer olika sorter av färskost åt och vad kan färskostarna användas till? Vi guidar dig!
Har du sett den svenska grillosten i hyllorna när du är och handlar? Då kanske du har undrat varför vi skapade en ost som smakar och ser ut nästan precis som den cypriotiska halloumin? Här får du svaret på hur den svenska grillosten kom till.
Matnyttig information och saker att ha koll på. Och självklart recepttips.