Varsågoda: här kommer ett tips på bakad brie som kommer få dig att älska ost ännu mer. Vi visar steg för steg hur du gör.
Allt som krävs är en brieost, socker och en brännare.
Fram med en brieost (ICA Basic brieost är toppen). Lägg osten på en skärbräda eller ett annat tjusigt underlag.
Ta fram en kniv och gör ett snitt i osten så att topplocket kan lyftas av.
Strö på råsocker på toppen.
Ta fram brännaren och bränn sockret gyllebrunt.
Ta fram dina favoritkex och sleva upp ost och ät!
Vi slår nämligen direkt hål på myten om att halloumi bara ska grillas.
Om du inte har lust att köpa burrata kan du göra egen med hjälp av mozzarella och grädde.
Men vad skiljer olika sorter av färskost åt och vad kan färskostarna användas till? Vi guidar dig!
Har du sett den svenska grillosten i hyllorna när du är och handlar? Då kanske du har undrat varför vi skapade en ost som smakar och ser ut nästan precis som den cypriotiska halloumin? Här får du svaret på hur den svenska grillosten kom till.
Vad är det som gnisslar, är ostigt och som passar perfekt på grillen? Grillost såklart. Här tipsar vi om oförskämt goda recept med grillost.
Möt paret Johanna och Pär Hellström som driver det lilla mejeriet utanför Skellefteå i Västerbotten