Nudelsallad och vårrullar

Söndagspreppen!

Med lite prepp får du både en god söndagsmiddag och tre måltider för veckan förberedda. Denna vecka står bland annat nudelsallad, ärtsoppa och vårrullar på menyn.
Till alla söndagspreppar!

Preppa veckan med oss!

Konceptet söndagspreppen är enkelt – på söndagen lagar du en större sats av en handfull recept som blir grunden till fyra måltider. Innan du ska äta svänger du sedan snabbt ihop den färdiga grunden med ytterligare några ingredienser och har lunchen eller middagen klar på ett kick.

  • Veckans meny

    SÖNDAG
    Nudelsallad med kyckling och dill 

    MÅNDAG
    Grön ärtsoppa med laxröra i baguette 

    TISDAG
    Tacos med kyckling och ärtguacamole 

    ONSDAG
    Färska vårrullar med räkor 

Förbered det här

  • Ärtpuré i en skål.

    Ärtpuré till 3 middagar för 4 personer

    INGREDIENSER
    1 kg frysta gröna ärtor 
    1 dl rapsolja 
    1 ½ tsk salt  
    ½ tsk nymalen svartpeppar 

    GÖR SÅ HÄR
    1. Tina ärtorna.  
    2. Mixa allt i en matberedare några minuter, gärna i två omgångar.   

  • Kokade nudlar i en skål.

    Nudlar till 2 middagar för 4 personer

    INGREDIENSER
    2 förp risnudlar (à 180 g)   
    1 lime (ca 1 1/2 msk saft) 
    2 tsk sambal oelek 
    3 msk rapsolja 
    ½ tsk salt 

    GÖR SÅ HÄR
    1. Koka nudlarna enligt anvisningen på förpackningen. Spola dem i kallt vatten och låt rinna av. Pressa saften ur limen och blanda med sambal oelek, olja och salt i en bunke. Vänd ner nudlarna.  

  • Dillstekt kyckling på ett uppläggningsfat.

    Dillstekt kyckling till 2 middagar för 4 personer

    INGREDIENSER
    2 förp kycklingfilé (à 720 g) 
    2 msk rapsolja 
    salt 
    svartpeppar 
    1 kruka dill 

    GÖR SÅ HÄR
    1. Sätt ugnen på 150°C. 
    2. Stek filéerna i oljan i en stekpanna och krydda med salt och peppar.  
    3. Hacka dillen och rulla filéerna i. Lägg kycklingen i en ugnsform och sätt in i mitten av ugnen 20–25 minuter eller tills kycklingen har en innertemperatur på 72°C.  

  • Chilimajonnäs i en skål.

    Chilimajonnäs till 2 middagar för 4 personer

    INGREDIENSER
    3 dl majonnäs 
    2 tsk sambal oelek 
    salt 

    GÖR SÅ HÄR
    1. Blanda majonnäs och sambal oelek och smaka av med salt.

Laga det här

  • Nudelsallad med kyckling.

    SÖNDAG Somrig nudelsallad med kyckling och dill för 4 personer

    REDAN FÄRDIGT
    ½ av kycklingen 
    ⅔ av nudlarna 
    ½ chilimajonnäs 

    TILLSÄTT
    250 g pak choi 
    ½ förp rädisor (à 125 g) 
    ½ kruka gräslök 
    1 dl salta jordnötter 

    GÖR SÅ HÄR
    1. Ansa och strimla pak choien. Skiva rädisorna tunt, gärna på mandolin. Hacka gräslöken och blanda grönsakerna med nudlarna.  
    2. Skiva kycklingen och lägg dem på nudlarna. Grovhacka jordnötterna och strö dem över, servera med chilimajonnäsen.  

  • Kyckling i gul currysås.

    MÅNDAG Grön ärtsoppa med laxröra i baguette för 4 personer

    REDAN FÄRDIGT
    ½ av ärtpurén 
    ½ av chilimajonnäsen 

    TILLSÄTT
    2 bananschalottenlökar 
    2 vitlöksklyftor 
    1 bakpotatis (ca 300 g) 
    2 msk rapsolja 
    8 dl vatten 
    2 kycklingbuljongtärningar 
    2 dl crème fraiche 
    salt 
    svartpeppar 

    BAGUETTE
    2 baguetter (à 150 g) 
    300 g varmrökt lax 
    1 lime (saften) 
    ½ kruka gräslök 
    ½ förp rädisor (à 125 g) 
    4 blad cosmopolitansallad 

    GÖR SÅ HÄR
    1. Sätt på ugnen och baka baguetterna enligt anvisning på förpackningen, om de är bake-off.  
    2. Skala och skiva lök och vitlök. Skala och skär potatisen i tärningar.  
    Fräs lök och potatis i oljan i en kastrull. Häll i vatten och smulade buljongtärningar och låt koka tills potatisen blir mjuk, ca 10 minuter.  
    3. Mixa slätt med stavmixer och tillsätt därefter ärtpuré och crème fraiche och låt koka upp. Späd med lite vatten om soppan känns tjock. Smaka av med salt och peppar. 
    4. Baguette: Mosa sönder laxen i en bunke och blanda med chilimajonnäsen. Smaka av med lite limesaft. Hacka gräslöken och vänd ner.  
    4. Skiva rädisorna.  
    5. Fyll baguetterna med sallad, rädisor och laxröra och servera till soppan.  

  • Tacos med kyckling och ärtguacamole.

    TISDAG Tacos med kyckling och ärtguacamole för 4 personer

    REDAN FÄRDIGT
    ¼ av ärtpurén 
    ½ av kycklingen 

    TILLSÄTT
    ÄRTGUACAMOLE
    1 avokado  
    1 bananschalottenlök 
    1 vitlöksklyfta 
    salt 
    1 ½ tsk sambal oelek 
    1 lime (saften) 
     
    ½ cosmopolitan 
    1 gurka 
    4 tomater 
    8 tortillabröd, large 
    125 g chili nachos 

    GÖR SÅ HÄR
    1. Dela, kärna ur och mosa avokadon med en gaffel. Skala och riv lök och vitlök fint på ett rivjärn och blanda med avokadon och ärtpurén. Smaka av med salt, sambal oelek, och limesaft. 
    2. Strimla salladen, skär gurka och tomater i tärningar.  
    3. Skiva kycklingen och servera den kall eller värm den i micron. 
    4. Servera kycklingen med alla tillbehör i tortillabröden.  

  • Färska vårrullar på ett uppläggningsfat.

    ONSDAG Färska vårrullar med räkor för 4 personer

    REDAN FÄRDIGT
    ⅓ av nudlarna 
    ¼ av ärtpurén 

    TILLSÄTT
    1 burk räkor i lake (à 570 g) 
    150 g sockerärtor 
    2 avokador 
    16 rispapper 
    1 kruka mynta

    DIPPSÅS 
    2 msk riven ingefära 
    1 lime, (saften) 
    2 msk japansk soja 
    2 msk sesamolja 
    1 tsk sambal oelek 
    2 msk rapsolja 

    GÖR SÅ HÄR
    1. Häll av räkorna i en sil. 
    2. Strimla sockerärtorna. Dela, kärna ur och skiva avokadorna.  
    3. Blanda alla ingredienser till dippsåsen.  
    4. Blötlägg rispapperna ett och ett, i ljummet vatten, ca 15 sekunder. Lyft upp på en tallrik och rulla in grönsaker, räkor, ärtpuré, mynta och nudlar och servera rullarna med dippsåsen.  

FAQ

Söndagspreppen är en återkommande artikelserie i Buffé och på ica.se där vi visar hur du med några enkla steg får både en härlig söndagsmiddag och grunden till tre måltider för veckan som kommer  – vare sig det är till middag eller matlåda. 

Inköpslistan

Inköpslistan - din digitala kompis

Skapa, sortera, dela och samarbete med vår digitala inköpslista för mat. I inköpslistan kan du dessutom scanna produkter både för att lägga till i inköpslistan men även för att checka av när du handlar i butik. Självklart kan du lägga till ingredienser direkt från recept, lägga till erbjudanden och skapa påminnelser också. Listan kan göras lång, kom igång redan nu!

Upptäck inköpslistan

Artiklar Visar 1707 stycken

Frossa i färskpotatis

Söndagspreppen!

Färskpotatis är här! Njut av potatisomelett, potatispytt och parmesanrostad färskpotatis.

Enkel måltidsprepp

Söndagspreppen!

Meny med köttbullar i röd curry med nudlar, burritos med bönor och linsgryta på menyn.

Enkel prepp med falukorv

Söndagspreppen

Månadens meny bjuder på falukorv med rotmos, soppa och smörrebröd med krispig fisk.