Pulled pork på menyn

Söndagspreppen!

Med lite prepp får du både en god söndagsmiddag och tre måltider för veckan förberedda. Denna vecka står pulled pork i fokus med bland annat tortilla med pulled pork och pasta pulled pork ragù.
Till alla söndagspreppar!

Preppa veckan med oss!

Konceptet söndagspreppen är enkelt – på söndagen lagar du en större sats av en handfull recept som blir grunden till fyra måltider. Innan du ska äta svänger du sedan snabbt ihop den färdiga grunden med ytterligare några ingredienser och har lunchen eller middagen klar på ett kick.

  • Veckans meny

    SÖNDAG
    Tortilla med pulled pork 

    MÅNDAG
    Bön- och fetabowl med rucoladressing 

    TISDAG
    Pasta med pulled pork ragù 

    ONSDAG
    Paprikagryta med pulled pork 

Förbered det här

  • En ugnsform med pulled pork som står på en skärbräda bredvid en duk, i ugnsformen finns en sked.

    Pulled pork till 3 middagar för 4 personer

    INGREDIENSER

    2 ½ kg benfri fläskkarré i bit
    1 msk salt
    ½ tsk nymalen svartpeppar
    1 msk spiskummin
    1 ½ msk paprikapulver
    ½ tsk chilipulver
    2 dl barbequesås hickory
    2 gula lökar
    4 vitlöksklyftor

    GÖR SÅ HÄR
    1. Sätt ugnen på 150°C.
    2. Skär köttet i ca 7x7 cm stora bitar och lägg dem i en ugnsform. Krydda köttet runt om med kryddorna och häll över barbequesås och blanda runt.
    3. Skala och skär löken i klyftor. Skala och krossa vitlöksklyftorna. Lägg lök och vitlök runt om köttet i formen.
    4. Sätt in formen i mitten av ugnen först i 1 timme. Täck sedan formen med folie och sätt tillbaka formen i ugnen och tillaga ytterligare ca 2 timmar eller tills köttet lätt går att dra isär.
    5. Dra isär köttet direkt i formen med en gaffel så att det faller isär.

  • En kastrull med svart ris med en sked i som står på en duk.

    Svart ris till 2 middagar för 4 personer

    INGREDIENSER
    5 dl svart ris
    salt

    GÖR SÅ HÄR
    1.  Koka riset enligt anvisningen på förpackningen.

  • En tallrik med coleslaw står på ett underlag bredvid en skärbräda med kål och en handduk.

    Coleslaw till 2 middagar för 4 personer

    INGREDIENSER
    300 g vitkål
    1 fänkål
    1 tsk salt
    1 tsk rödvinsvinäger
    2 dl majonnäs
    1 dl lätt crème fraiche
    1 ½ tsk dijonsenap
    2 krm svartpeppar
    1 citron, skalet

    GÖR SÅ HÄR
    1. Ansa och strimla vitkål och fänkål tunt. Gärna med mandolin.
    2. Massera in salt och vinäger i kålen. Låt kålen stå i ca 15 minuter.
    3. Blanda majonnäs, crème fraiche och senap i en bunke.
    4. Krama ur vätskan ur kålen och vänd ner i majonnäsblandningen.
    5. Smaksätt med peppar och ev. mer salt.

  • En skål med bön- och fetaoströra och en sked står på en duk.

    Bön- och fetaoströra till 2 middagar för 4 personer

    INGREDIENSER
    1 rödlök
    2 krm salt
    1 msk rödvinsvinäger
    2 förp kokta kidney bönor (à 380 g)
    300 g fetaost
    2 msk olivolja
    ½ tsk spiskummin
    2 krm peppar

    GÖR SÅ HÄR
    1.Skala och hacka löken och lägg i en stor bunke. Häll över salt och vinäger.
    2. Häll bönorna i ett durkslag, spola dem i kallt vatten och låt rinna av.
    3. Smula i fetaosten i bunken och tillsätt olja och bönor. Blanda runt och krydda med spiskummin och peppar.

  • En skål med tomatsalsa med örter står på ett underlag.

    Tomatsalsa till 2 middagar för 4 portioner

    INGREDIENSER
    6 tomater (ca 750 g)
    1 gul lök
    2 vitlöksklyftor
    3 msk olivolja
    ½ msk rödvinsvinäger
    ½ msk brun farin strö
    ½ tsk salt
    2 krm grovmalen svartpeppar
    1 kruka koriander

    GÖR SÅ HÄR
    1. Skär tomaterna i tärningar och låt hacket rinna av i en sil.
    2. Skala och finhacka lök och vitlök.
    3. Blanda olivolja med vinäger, brun farin, salt och svartpeppar i en skål. Vänd ner tomater och lökhacket.
    4. Ställ kallt ca 1 timme. Vänd ner strimlad koriander.

Laga det här

  • Tre tacos ligger på en skärbräda bredvid en skål med salsa och en vikt handduk.

    SÖNDAG Tortilla med pulled pork för 4 personer

    REDAN FÄRDIGT
    sats pulled pork
    ½ sats bön- och fetaröra
    ½ sats tomatsalsa
    ½ sats coleslaw

    TILLSÄTT
    1 dl barbequesås
    8 tortillabröd

    GÖR SÅ HÄR
    1. Blanda köttet med barbequesåsen och servera med alla tillbehör.

  • En skål med svart ris, coleslaw och  bön- och fetaröra med sås som står på ett underlag.

    MÅNDAG Bön- och fetabowl med svart ris och rucoladressing för 4 personer

    REDAN FÄRDIGT
    sats bön- och fetaröra
    ½ sats coleslaw
    ½ sats svart ris

    TILLSÄTT
    ½ dl lätt crème fraiche
    2 msk olivolja
    65 g rucola
    1 tsk citronsaft
    salt
    peppar

    GÖR SÅ HÄR
    1. Mixa crème fraiche, olja, rucola och citronsaft med en stavmixer till en dressing.
    2. Smaka av med salt och peppar.
    3. Värm riset och servera med alla tillbehör. 

  • En tallrik med pasta med en paprikagryta med pulled pork som står på ett underlag.

    TISDAG Pasta pulled pork ragu med basilika för 4 personer

    REDAN FÄRDIGT
    sats pulled pork

    TILLSÄTT
    4 portioner pasta
    1 förp passerade tomater (à 390 g)
    1 dl strimlade soltorkade tomater
    ½ tsk chilipulver
    1 kruka basilika
    salt, svartpeppar
    65 g rucola

    GÖR SÅ HÄR
    1. Koka pastan enligt anvisningen på förpackningen.
    2. Värm pulled porken tillsammans med passerade- och soltorkade tomater. Rör ner chilipulver.
    3. Hacka och rör i basilikan och smaka av med salt och peppar.
    4. Servera pastan med ragun och rucola.

  • En skål med svart ris, pulled pork och tomatsalsa med tortillachips står på ett underlag bredvid en vikt duk.

    ONSDAG Paprikagryta med pulled pork för 4 personer

    REDAN FÄRDIGT
    ⅓ sats pulled pork
    ½ sats tomatsalsa
    ½ sats svart ris 

    TILLSÄTT
    1 röd lök
    2 gula paprikor
    2 msk olivolja
    1 ½ dl vatten
    125 g nachochips
    2 ½ dl lätt crème fraiche

    GÖR SÅ HÄR
    1. Skala och skiva löken. Dela, kärna ur och skär paprikan i bitar. Stek lök och paprika i oljan i en gryta tills det börjar få färg.
    2. Rör ner pulled pork, vatten och salsan och låt bli varmt. Låt koka upp och låt koka i någon minut.
    3. Värm riset och servera grytan med ris, nachos och crème fraiche.

     

FAQ

Söndagspreppen är en återkommande artikelserie i Buffé och på ica.se där vi visar hur du med några enkla steg får både en härlig söndagsmiddag och grunden till tre måltider för veckan som kommer  – vare sig det är till middag eller matlåda. 

Inköpslistan

Inköpslistan - din digitala kompis

Skapa, sortera, dela och samarbete med vår digitala inköpslista för mat. I inköpslistan kan du dessutom scanna produkter både för att lägga till i inköpslistan men även för att checka av när du handlar i butik. Självklart kan du lägga till ingredienser direkt från recept, lägga till erbjudanden och skapa påminnelser också. Listan kan göras lång, kom igång redan nu!

Upptäck inköpslistan

Artiklar Visar 1745 stycken

Frossa i färskpotatis

Söndagspreppen!

Färskpotatis är här! Njut av potatisomelett, potatispytt och parmesanrostad färskpotatis.

Nudelsallad och vårrullar

Söndagspreppen!

Preppa veckans middagar med bland annat nudelsallad, ärtsoppa och vårrullar på menyn.

Enkel prepp med falukorv

Söndagspreppen

Månadens meny bjuder på falukorv med rotmos, soppa och smörrebröd med krispig fisk.