Grillguide

Vilken grill ska jag välja?

Köpa grill? Vilken grill som passar just dig beror på hur mycket du vill grilla, hur ofta, var och hur bråttom du har att ställa maten på bordet. Här är guiden som hjälper dig att hitta rätt grill!
Här hittar du alla grillrecept.

Välja rätt grill

Kolgrill, gasolgrill eller elgrill. Vilken typ av grill ska man välja? Vi guidar dig rätt i grilldjungeln.

 1. Blå klotgrill

  1. Bärbar minigrill

  Ska du grilla minst två gånger, rekommenderar vi någon av våra bärbara minigrillar. Du kan använda grillen flera gånger, du är mobil och kan grilla var du vill och grillarna finns i fler olika former, färger och märken, Grill on the go!

 2. Svart kolgrill

  2. Kolgrill

  Kolgrillar finns i massor av olika utföranden och storlekar – enkla grillar utan lock, klotgrillar, grilltunnor. Kolgrillen kräver lite framförhållning, den tar längre tid att tända och det är svårare att få värmen rätt. Många tycker ändå att detta är den äkta grillen, kolen ger maten den speciella grillsmaken. En tydlig fördel jämfört med gasol är att kolgrillen i regel når högre temperaturer – bra för snygg grillyta eller om du gör pizza på grillen.

 3. Svart gasolgrill

  3. Gasolgrill

  Gasolgrillen blir mer och mer populär för varje år – kanske tack vare dess största fördel: den blir snabbt varm. En knapptryckning och tio minuter senare grillar du. Du kan ändra temperaturen enkelt och ju fler brännare du har, desto bättre kan du fördela värmen. Och så ryker och osar gasolgrillen mindre än kolgrillen.

 4. Svart elgrill

  4. Elgrill

  Elgrillen är den perfekta lösningen när det finns restriktioner för användning av kol eller gasol. Elgrillen är också snabb och ett bra miljöval, i synnerhet om du dessutom har grön el. Den osar inte heller på samma sätt som en kolgrill.

Eldningsförbud

Innan du grillar...

Kolla status för eldningsförbud och vad som gäller i din kommun på krisinformation.se.
 

Artiklar (641)

Gott med ost!

Goda recept med grillost

Vad är det som gnisslar, är ostigt och som passar perfekt på grillen? Grillost såklart. Här tipsar vi om oförskämt goda recept med grillost.

Allt du behöver veta

Hur grillar man?

Klart du kan grilla! Vi hjälper dig och svarar på alla dina frågor.