Handla med hänsyn

I samband med coronaviruset

Vi på ICA följer Folkhälsomyndighetens riktlinjer och vill göra det så enkelt som möjligt att hålla avstånd till varandra med t.ex. golvmarkeringar och max antal samtidigt i butiken. Här kan du läsa mer om hur vi agerar under rådande pandemi.

Texten uppdateras löpande. Senast uppdaterad 14 juni kl. 11:44.

Handla med hänsyn för en tryggare sommar

Nu när vi alla hjälps åt kallar vi det för att handla med hänsyn. Även i sommar är det viktigt att vi är rädda om varandra och vår personal ute i butikerna. Din insats är en god hjälp när vi alla tillsammans faktiskt gör skillnad. 

Tack för att du fortsätter:

• Hålla avstånd  
• Handla ensam
• Gärna planera och handla det du kan i förtid 
• Handla på avvikande tider för att undvika trängsel*
• Stanna hemma vid sjukdomssymptom 
• Sprita/tvätta händerna  
• Följa de markeringar och instruktioner som finns i butiken  
• Hjälpa nära och kära som tillhör en riskgrupp att handla.  
Tack för att du hjälper oss genom att tänka på detta när du handlar.  Vi jobbar hårt för att alla ska känna sig trygga i butiken och när vi handlar med hänsyn blir den tryggare. För alla. 

*Information om vilka tider och dagar det är lugnt i butiken hittar du på din butiks sociala medier eller fråga personalen.

Folkhälsomyndighetens riktlinjer


ICA-butikerna följer folkhälsomyndighetens riktlinjer för att minska smittspridning i butikerna. Därför kan du bli uppmanad att hålla avstånd i butiken till exempel genom golvdekaler som visar var man bör stå i kassakön. En del butiker kan också öppna upp fler ytor så det inte blir så trångt och butikerna jobbar också med att få ett jämnt kundflöde under dagen så att inte så många kunder kommer samtidigt. Tillsammans hjälps vi åt att minska smittspridningen. 

 

Mat hemlevererat

Just nu är det många som inte bör eller kan handla i butik på grund av att man är sjuk eller tillhör en riskgrupp. Därför har vi lanserat ICA Pronto. Med appen Pronto kan riskgrupper få hem färdiglagad mat direkt till din dörr.

- Det har varit viktigt för oss att ta fram en lösning för hemleveranser av mat till de som verkligen behöver få hjälp och stöd i en svår situation. Vi har gjort den här särkilda lösningen för att underlätta för riskgrupper och hoppas att andra kunder uppfattat vår uppmaning om att handla med hänsyn. Vi kommer fortsätta att arbeta med att utveckla lösningar mot den här målgruppen, säger Anders Svensson, VD ICA Sverige.

Appen finns att ladda ner till Iphone och Android. Betalning sker med Swish direkt i appen. Mer information om vilka butiker som erbjuder tjänsten finns i ICA Pronto appen.

Vanliga frågor och svar kopplat till coronaviruset: