Beef Wellington

Betyg 4.6 av 5.
19 personer har röstat
1
Beef Wellington

Beef Wellington är klassiskt inbakad oxfilé med fyllning. Här har vi valt smakrika timjankryddade champinjoner och parmaskinka. Beef Wellington är en lyxig varmrätt för de festligare tillfällen och har fått sitt namn av hertig Wellington.

Beef Wellington

Ingredienser

4 portioner
500 g  oxfilé i bit (helst mittbit)
2 msk  olja
salt
peppar
1 msk  dijonsenap
500 g  skogschampinjoner
1 msk  hackad färsk timjan
6   skivor parmaskinka
2   äggulor
1 msk  vatten
250 g  färsk smördeg

För alla

Kontrollera noga innehållet i smördegen.
Fri från laktos och mjölkprotein. Innehåller gluten och ägg.

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 4.6 av 5.
19 personer har röstat

Kommentar

Använde vanliga champinjoner i min tillagning. Plus annan sås... men stor succé när jag bjöd på maträtten i mindre sällskap.

Leif

2024-01-01

Näringsvärde per portion

Energi2330 KJ / 556 kCal
Fett33 g
Salt2.7 g
Kolhydrater24 g
Protein39 g

Testa liknande recept

Carpaccio
Betyg 4.4 av 5.
7 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Grillad oxfilé
Betyg 4.8 av 5.
4 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Inbakad oxfilé med svampcrème
Betyg 3.2 av 5.
40 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Inbakad oxfilé med svamp
Betyg 3.3 av 5.
30 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Parmalindad oxfilé med svampkräm och balsamvinägersås
Betyg 4.4 av 5.
90 personer har röstat
Under 60 min att tillaga
Helstekt oxfilé
Betyg 4.1 av 5.
199 personer har röstat
Under 60 min att tillaga